ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει η κυβέρνηση – Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι

Tα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι
Tα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι
Φωτογραφία αρχείου

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 11 ή 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ εξετάζεται η μείωση των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των ειδικών, η οποία πραγματοποιείται στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον και των εκτιμήσεων πως θα κυριαρχήσει στη χώρα μας το επόμενο διάστημα. Από το πρωί οι συσκέψεις είναι συνεχείς, με την κυβέρνηση να αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και στη συνέχεια να ανακοινωθούν οι νέες παρεμβάσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε το πρωί η καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Η στρατηγική της κυβέρνησης στην παρούσα φάση για τον έλεγχο της πανδημίας αφορά στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν, στο αυξημένο testing που οδηγεί σε καλύτερη ιχνηλάτηση και στους σαρωτικούς ελέγχους.

Σε δεύτερη φάση τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν από 3 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες άμεσες παρεμβάσεις.

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το κλείσιμο της εστίασης από τις 11 ή 12 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ εξετάζεται η μείωση των πελατών εντός των καταστημάτων εστίασης.

Επιπλέον συζητείται το θέμα της πληρότητας των καταστημάτων, η είσοδος των πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων ανά τετραγωνικό μέτρο και η κατάργηση των ορθίων στην εστίαση.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα από 10% έως 30%.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων των επιστημόνων.

«Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της Όμικρον για να μπορέσουμε δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας. «Θα πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος εξαρτάται από αυτούς», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες - Πού και πότε θα χτυπήσουν

Πάτρα: «Με αγαπάει ο Θεός, έχω ρεπό», είπε ο 42χρονος λίγες ώρες πριν από το μοιραίο τροχαίο

Survivor 5: Η πρεμιέρα είχε δάκρυα, τραυματισμούς και ένα μεγάλο ζευγάρι με το «καλημέρα»

Αθηνά Ευμορφιάδη: Το Instagram της νέας παίκτριας του Survivor προκαλεί... ζαλάδες