ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις στις 15:00 από τον Πλεύρη

Νέα μέτρα: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις στις 15:00 από τον Πλεύρη
Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού - Στις 15:00 οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Τέλος έλαβε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στη 1, ενώ στις 15:00 το μεσημέρι θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί.

Η συζήτηση που έγινε σήμερα μεταξύ της κυβέρνησης και της επιτροπής των επιστημόνων, αφορούσε κυρίως στο χρόνο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Σενάρια για τα μέτρα που θα επιβληθούν και θα ακυρώσουν το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβληθούν σημαντικοί χρονικοί περιορισμοί στην εστίαση και στην διασκέδαση (κάτι που οδηγεί εκ των πραγμάτων σε ακύρωση του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν), θα υπάρξουν αυστηρές συστάσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που θα συγκεντρώνονται σε σπίτια, ενώ θα επαναβεβαιωθεί η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, για όλους. Σε επίπεδο ελέγχων, πέραν της εντατικοποίησης, στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ μπαίνουν και οι προσκλήσεις μέσω Διαδικτύου για πρωτοχρονιάτικα πάρτι σε σπίτια.

Σύμφωνα με πηγές της στήλης, πολλοί εκ των επιδημιολογων τάσσονται υπέρ της «σκληρής γραμμής», δηλαδή την παραμονή Πρωτοχρονιάς τα συγκεκριμένα καταστήματα να κλείσουν το αργότερο μέχρι τις 10 τη νύχτα. Στην κυβέρνηση, αντιλαμβάνονται το οικονομικό κόστος που θα προκύψει από τις πολλές ακυρώσεις που θα υπάρξουν, με δεδομένο ότι δεν έχει νόημα το ρεβεγιόν με τέτοιους περιορισμούς, αλλά τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την ανάληψη ούτε καν ενός μικρού ρίσκου. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα καταστήματα διασκέδασης που αποτελούν βασικές εστίες υπερμετάδοσης.

Είναι προφανές ότι η χώρα μπήκε ήδη στη δίνη της «Όμικρον» και είναι άγνωστο το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Η ελπίδα είναι αυτή την ώρα, τα κρούσματα να μην μετατραπούν σε νοσηλείες και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η ανάλυση ότι η νέα μετάλλαξη είναι μεν μεταδοτική, αλλά όχι τόσο επιθετική όσο η «Δέλτα».

Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία και τους επιστήμονες όμως, δεν είναι το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, αλλά οι εβδομάδες που θα ακολουθήσουν. Ο αριθμός των κρουσμάτων, η κατάσταση στο ΕΣΥ και η πορεία των εμβολιασμών θα καθορίσουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας μέσα στην πανδημία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Προειδοποίηση για τα rapid test - Είναι λιγότερο ευαίσθητα

Κρούσματα σήμερα: Προβλέψεις για 30.000 νέες μολύνσεις - Τι λένε οι ειδικοί

Survivor: Όταν η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου τα «πέταξε» σχεδόν όλα και τα έβαλε με τον Τσίπρα (pics)