ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ποια είναι η κάλυψη κατά της Όμικρον μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ποια είναι η κάλυψη κατά της Όμικρον μετά τη 2η δόση του εμβολίου
Τα εμβόλια και συγκεκριμένα η 3η  δόση προστατεύουν πάρα πολύ από τη βαριά νόσηση, είπε η κα. Παγώνη.
INTIME

Στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης των εμβολιασμών αφού αποτελούν το μοναδικό όπλο κατά της μετάλλαξης Όμικρον αναφέρθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Υπέρ της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού και με την τρίτη δόση τάχθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στην σωστή κατεύθυνση αρκεί να εφαρμοστούν. Το ΕΣΥ αντέχει αφού όπως βλέπουμε και από τα παραδείγματα των ξένων χωρών η νόσηση δεν είναι βαριά με την Όμικρον ώστε να πιέζονται οι δομές της υγείας», ανέφερε η κα. Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες όπως οι διασωληνωμένοι θα δούμε αύξηση στα τέλη του Ιανουαρίου περίπου.

Τα εμβόλια και συγκεκριμένα η 3η δόση προστατεύουν πάρα πολύ από τη βαριά νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον, το ίδιο όμως δεν ισχύει όταν κάποιος έχει κάνει μόνο τις δύο δόσεις. Άρα θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολισμοί».

Καλπάζει η θετικότητα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία ξεπερνούν πλέον τις 20.000 καθημερινά, μοιραία αποτυπώνεται και στην αύξηση της θετικότητας του κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, η θετικότητα σε όλη την επικράτεια φτάνει στο 1,15%, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες που δείχνουν ακόμα πιο επιβαρυμένη εικόνα έχοντας θετικότητα που φτάνει ή και ξεπερνάει το 2%.

Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική έφτασε στο 2,21%, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στο 2,02%, στα Γρεβενά το 2,13%, στη Θεσσαλονίκη το 2%, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών το 3,13%, στην Κέρκυρα το 2,23%, στην Κοζάνη το 2,50%, στη Λακωνία το 2,14%, στη Λέσβο το 2,71%, στη Φλώρινα το 2,20% και στα Χανιά το 2,08%...

Ο πίνακας θετικότητας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.