ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης με πάνω από 35.000 μολύνσεις την Πέμπτη

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης με πάνω από 35.000 μολύνσεις την Πέμπτη
Ίσως δούμε και 100.000 κρούσματα ημερησίως
INTIME / Φωτογραφεία Αρχείου

Κρούσματα σήμερα: Ακόμη ένα «μαύρο» ρεκόρ μολύνσεων Covid-19 αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα μας και δείχνει πόσο έχει απλώσει τα... δίχτυα της μετάλλαξη Όμικρον.

Πάμε για 85.000 κρούσματα σε... τρεις μόλις ημέρες, αριθμός που θα προκαλούσε εφιάλτες, αν δεν γνωρίζαμε πόσο μεταδοτική είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον, που κυριαρχεί στη χώρα μας, όπως τόνισε χθες ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στις 5.30 το απόγευμα τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ θα ξεπερνούν τις 35.000! Είναι πια φανερό ότι η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι εφιαλτική.

Άλλωστε κυβέρνηση και ειδικοί προχώρησαν στην ανακοίνωση νέα αυστηρών μέτρων για την εστίαση και τη διασκέδαση, τα οποία είναι σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν θα έρθει άμεσα, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον ένα 10ήμερο εφαρμογής των μέτρων. Ενδεικτική είναι άλλωστε και η πρόβλεψη του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε πως μέχρι τις 10 Ιανουαρίου ίσως δούμε ακόμα και 60.000 κρούσματα ημερησίως. Πιο... εφιαλτική είναι όμως η εκτίμηση του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος εκτιμά ότι οι μολύνσεις μπορεί να φτάσουν και τις 100.000.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την «Όμικρον», ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι». Παράλληλα ο κ. Γώγος είπε ότι η πανδημία είναι δυναμική και καθώς τα δεδομένα αλλάζουν θα πρέπει να επανεκτιμηθούν κάποια πράγματα όπως το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός: Στο «τραπέζι» η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 40

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις από τον υπουργό Εργασίας για μέτρα στήριξης