ΕΛΛΑΔΑ

Για ποιους δικαιολογείται η απουσία από τη δουλειά με θετικό rapid τεστ - Αναμένεται ΚΥΑ

Για ποιους δικαιολογείται η απουσία από τη δουλειά με θετικό rapid τεστ - Αναμένεται ΚΥΑ
Ουρές για ένα τεστ παραμονή Πρωτοχρονιάς
INTIME

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα rapid test που διενεργούν εμβολιασμένοι και μη προχώρησε σήμερα η αναπληρώτρια υπ. Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα.

Εντός της ημέρας αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι με θετικό rapid τεστ μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία από τη δουλειά, για εμβολιασμένα άτομα, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η κυρία Γκάγκα προχώρησε σε διευκρινίσεις ως προς τις χθεσινές της δηλώσεις, που ανέφεραν ότι δεν χρειάζεται η διενέργεια PCR μετά από θετικό rapid test εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος. Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, οι μη εμβολιασμένοι είναι εκείνοι που πρέπει να υποβληθούν σε PCR μετά από θετικό rapid test, αφού το χρειάζονται για το πιστοποιητικό νόσησης.

«Το νοσοκομεία πιέζονται πολύ για τα δείγματα, οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ο κόσμος ταλαιπωρείται... Κανείς δεν αμφισβητεί τη θετικότητα του rapid», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ουρές για ένα rapid test ενόψει ρεβεγιόν

Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα έξω από φαρμακεία και Κέντρα Υγείας από πολίτες που επιθυμούσαν να προμηθευτούν ένα rapid test πριν το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ενδεικτική είναι η εικόνα που καταγράφηκε σήμερα έξω από τα Κέντρα Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της Καλλιθέας όπου πολίτες είχαν σχηματίσει ουρές δεκάδων μέτρων και ανέμεναν υπομονετικά να λάβουν ένα rapid test, ενόψει του ρεβεγιόν, το οποίο γίνεται στη σκιά της επέλασης Όμικρον του κορονοϊού.

Όπως δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πολλοί πολίτες, θα επισκεφθούν συγγενικά σπίτια και ήθελαν να νιώθουν ασφαλείς. Στην ουρά όμως βρέθηκαν και νεότερης ηλικίας άτομα που τα Χριστούγεννα είχαν βγει, είχαν επισκεφθεί κέντρα διασκέδασης, υπήρχε συνωστισμός και θέλησαν να κάνουν τεστ.

Οι περισσότεροι που στέκονταν στην ουρά είχαν συμπτώματα ή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και ήθελαν να δουν αν είναι θετικοί. Σημειώνεται ότι από τα Χριστούγεννα και μετά σχηματίζονται ουρές για τεστ, ενώ η αναμονή για rapid τεστ στο Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν πολύ μεγάλη, μισή ώρα με 40 λεπτά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Θα ανοίξουν στις 10 Γενάρη με 30.000 κρούσματα; Το μέτρο που ίσως πέσει στο «τραπέζι»

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα 5 πιο κοινά συμπτώματα - Ποια εμφανίζονται πιο σπάνια

Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 01/01: Εκατ. ασφαλισμένοι «εγκλωβίστηκαν» - Πότε βγαίνουν