ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Εισήγηση για επιστροφή μετά από 5ημερη καραντίνα για εργαζόμενους δημοσίου

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Εισήγηση για επιστροφή μετά από 5ημερη καραντίνα για εργαζόμενους δημοσίου
Την επιστροφή στην εργασία μετά από πενθήμερη καραντίνα εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για όλους τους εργαζόμενους στις νευραλγικές δομές του Ελληνικού Δημοσίου που νοσούν από Covid.
INTIME

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την επιστροφή στην εργασία μετά από πενθήμερη καραντίνα, για όλους τους εργαζόμενους στις νευραλγικές δομές του Ελληνικού Δημοσίου, που νοσούν από κοροναϊό.

Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής μετά από σχετικό ερώτημα που τους έχει υποβληθεί, εξέτασαν τα επιδημιολογικά δεδομένα - έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού, εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, νοσηρότητα της μετάλλαξης Όμικρον - και εισηγούνται: οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα που θεωρούνται καίριες για την λειτουργία του Κράτους, όπως Υγεία, Σώματα Ασφαλείας κ.α., μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα μετά την πενθήμερη καραντίνα λόγω νόσησης από Covid-19 και χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Η παραπάνω εισήγηση θα τεθεί υπόψη των συναρμόδιων υπουργείων (Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας) και η τελική απόφαση θα αποτυπωθεί σε κοινή υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί άμεσα.

Για το πενθήμερο της καραντίνας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υπογράμμισε ότι η παραλλαγή Όμικρον «περνάει πολύ γρήγορα». «Δεν λέμε να γυρίσει κανείς με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Κάποιος που θα το περάσει για δύο μέρες και μετά θα αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας» τόνισε η Μίνα Γκάγκα. «Το pcr δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε αν κάποιος μεταδίδει, είναι καλύτερο το rapid» συμπλήρωσε η κ. Γκάγκα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Τα νοσοκομεία αντέχουν μια εβδομάδα ακόμα υπό αυτές τις συνθήκες

Άρτα: Διπλή ελπίδα μέσα στην τραγωδία - Ξύπνησε ο 16χρονος Γιάννης, γέννησε η μητέρα του

Γαλλία: Ένας 38χρονος έκοψε το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα ενός άνδρα και τα πήγε στην αστυνομία