ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Να εμβολιάσουμε τα παιδιά για να είναι ασφαλή τα ίδια -Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Παγώνη σχολεία εμβολιασμός
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σχολεία
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στο αυριανό άνοιγμα των σχολείων, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, ενώ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών.

Η κυρία Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «Τα παιδιά είναι για να είναι στο χώρο τους που λέγεται σχολείο ή πανεπιστήμιο, κανένας δεν διαφωνεί με αυτό», ενώ σημείωσε ότι από την στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξουν και περισσότερα κρούσματα. «Έχουμε αποτελέσματα από Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο που έδειχναν ότι τα παιδιά τηρούσαν τα μέτρα ατομικής προστασίας», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Και πρόσθεσε ότι «Και στο σχολείο να μην πάνε, δεν πρόκειται να μείνουν για 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι. Οπότε είναι καλύτερα να βρίσκονται σε συγκεκριμένο περιβάλλον, με συγκεκριμένες επαφές, αυξημένα τεστ και καλύτερη ιχνηλάτηση».

Στη συνέχεια, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι «Τα self tests ανιχνεύουν τη νέα μετάλλαξη, αλλά δεν την ανιχνεύουν εγκαίρως», τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει πιο ελαφριά συμπτώματα στις νεαρές ηλικίες.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι «Οι μητέρες δεν θα πρέπει να φοβηθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά, γιατί οι μελέτες που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι είναι ασφαλή. Πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά για να είναι ασφαλή τα ίδια, όχι για να μην μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους».

Παγώνη: «Απαράδεκτη» η πενθήμερη καραντίνα στους υγειονομικούς

Ακόμη, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην πενθήμερη καραντίνα στους υγειονομικούς, επαναλαμβάνοντας ότι είναι «απαράδεκτη» η σχετική απόφαση και πως δεν θα επιστρέψει κανείς την 6η μέρα αν δεν αισθάνεται καλά στην υγεία του, ακόμα και αν έχει αρνητικό τεστ.

«Δεν μπορεί να αντέξει να δουλέψει ένας υγειονομικός την 6η μέρα» ξεκαθάρισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ για το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης του κύματος της πανδημίας επανέλαβε ότι μέχρι τις 20-22 του μηνός θα γίνει η κορύφωση και μετά θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση.

«Προς το τέλος Ιανουαρίου θα αρχίσουν να μειώνονται οι δείκτες των κρουσμάτων» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη, συμπληρώνοντας ότι οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν κυρίως ασθενείς με τη μετάλλαξη Δέλτα και όχι την Όμικρον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 18.592 νέες μολύνσεις - 66 θάνατοι σε 24 ώρες και 642 διασωληνωμένοι

Survivor Spoiler-Βόμβα: Μπαίνει στο παιχνίδι ο σύντροφος της Μυριέλας μετά το φιλί με τον Κατσαούνη;

Survivor: Ταράζει τα νερά του Άγιου Δομίνικου το καυτό φιλί της Κουρεντή και του Κατσαούνη (vid)

Καιρός: Έρχεται χιονιάς! Πού θα το στρώσει τις επόμενες μέρες - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η περιουσία της - Δείτε πόσα ακίνητα θα αφήσει στα παιδιά της