ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες από την κατάληψη που εκκενώθηκε

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες από την κατάληψη που εκκενώθηκε
Θεσσαλονίκη: Ανάμεσα στους συλληφθέντες μετά την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών
ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Ανάμεσα στους συλληφθέντες μετά την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι 15 συλληφθέντες μετά την εκκένωση, τα ξημερώματα της Τετάρτης, του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και φοιτητές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, της απείθειας, όπως επίσης παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Η μεν πρώτη συνδέεται με τα ξύλινα κοντάρια και η άλλη με τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης.

Ενόψει της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Καρέ-καρέ η επιχείρηση εκκένωσης

Όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσέγγισαν τον χώρο της κατάληψης, υποστηριζόμενες από διμοιρία των ΜΑΤ και μέσα σε λίγα λεπτά εισέβαλαν στον χώρο της κατάληψης ακινητοποιώντας και περνώντας χειροπέδες στα άτομα που βρίσκονταν εκεί παρά την προσπάθεια των συλληφθέντων να αντιδράσουν.

Η επιχείρηση πήρε τα εύσημα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος τη χαρακτήρισε ως «θετικό παράδειγμα» της συνεργασίας πρυτανικών αρχών και ΕΛΑΣ προκειμένου να αντιμετωπίζονται φαινόμενα παράβασης του νόμου στους χώρους των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί βρήκαν στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη από ξύλινα κοντάρια και μοτορόλες μέχρι τούβλα, πέτρες και πυροσβεστήρες.

Όπως τονίζεται μετά την επιχείρηση «ο χώρος αποδόθηκε στις πρυτανικές αρχές».

Πρόκειται για νέα κατάληψη που ακολούθησε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση επί 34 ετών κατειλημμένου χώρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για την 21χρονη που «έσβησε» σε τροχαίο - Τα ερωτήματα και η βεντέτα (vid)

Survivor: «Στημένα παιχνίδια», «εσχάτη προδοσία» και αποχώρηση με δάκρυα

Αντώνης Κανάκης: Άγριος καυγάς με τον παρουσιαστή σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)