ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Με ελικόπτερο θα γίνει ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων κατοίκων στο Καταφύγι

Κοζάνη ελικόπτερο απεγκλωβισμός
INTIME/ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

Αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός των κατοίκων στο Καταφύγι Κοζάνης με ελικόπτερο.

Οι τέσσερις κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού στην Κοζάνη που παραμένουν εγκλωβισμένοι για έκτη ημέρα, μετά τη μεγάλη κακοκαιρία και τα χιόνια που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μεταφερθούν τελικά με ελικόπτερο.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για τον απεγκλωβισμό

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η επιχείρηση απεγκλωβισμού ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Πολιτική Προστασία, καθώς φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολος και χρονοβόρος ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου, τόσο από το ύψος του χιονιού όσο και από τα εκατοντάδες δέντρα που έχουν πέσει στον δρόμο.

Αν και η προσπάθεια απεγκλωβισμού των τεσσάρων κατοίκων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Καταφύγι Κοζάνης, συνεχίστηκε και σήμερα για 6η μέρα, με μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και υλοτόμους, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για τον αποχιονισμό του δρόμου Αγίας Κυριακής – Καταφυγίου.

H κατάσταση της υγείας των εγκλωβισμένων

Οι τρεις άνδρες και η μία γυναίκα που είναι καλά στην υγεία τους, σε επικοινωνία που υπήρξε με τις αρχές, ζήτησαν να μεταφερθούν στην Κατερίνη, ενώ αύριο θα αποφασιστεί η ακριβής ώρα μεταφοράς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οικισμός παραμένει χωρίς ρεύμα από την περασμένη Δευτέρα, ενώ με δυσκολία γίνονται και οι επικοινωνίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: Εικόνες ντροπής στο σαλέ - Οι επισκέπτες μπαίνουν χωρίς πιστοποιητικά

Κρούσματα σήμερα: 10.783 νέες μολύνσεις - 95 θάνατοι σε 24 ώρες και 680 διασωληνωμένοι

Θεσσαλονίκη - Βιασμός 24χρονης: Ο εισαγγελέας ψάχνει για κύκλωμα μαστροπείας

Survivor Spoiler 16/1: Φεύγει και η Μυριέλλα; Οι ανακοινώσεις του Λιανού που θα αλλάξουν το παιχνίδι