ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Λογικό να υπάρχει παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

Πλεύρης: Λογικό να υπάρχει παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα
Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα «έδειξε» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα «έδειξε» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Την παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα έδειξε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται ότι η κορύφωση της μεταλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε το επόμενο διάστημα προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού «όπου θα υπάρχει μια αξιολόγηση των ατόμων που ήταν στο ΕΣΥ τώρα και άρα θα μπορέσει το μεγαλύτερο τμήμα των νοσηλευτών που είναι τώρα επικουρικό να γίνει μόνιμο»

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για την τύχη των εργαζομένων στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί αποκαλύπτοντας ότι η πρόταση του υπουργείου Υγείας είναι η υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στον συγκεκριμένο κλάδο να είναι σε μόνιμη βάση και όποιος δεν τον ολοκληρώσει δεν θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στο ΕΣΥ.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας, είναι όμως μια συνολική κυβερνητική απόφαση. Η εισήγησή μου είναι αυτή. Τον Φεβρουάριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράταση μέτρων: Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Αυτό που φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς είναι οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες της πανδημίας που αφορούν τις νοσηλείες, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τον αριθμό των θανάτων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει μια αποκλιμάκωση σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων.

Μολονότι οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η εικόνα για τους δείκτες αυτούς είναι αποτύπωμα της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί όταν τα κρούσματα ήταν της τάξης των 40.000-50.000, εντούτοις προβληματίζονται για το ενδεχόμενο η μετάλλαξη Όμικρον να κάνει μια νέα «έκρηξη» που τελικά θα οδηγήσει αργότερα σε νέα επιβάρυνση του συστήματος υγείας και γι’ αυτό στα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται να είναι αρκετοί αυτοί που εισηγούνται να υπάρξει μια παράταση των μέτρων για άλλη μια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκε ο θάνατος 106 συνανθρώπων μας από κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την πανδημία μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο να ανέρχεται σε 1.407.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατώτατος μισθός: Επισπεύδεται η δεύτερη αύξησή του - Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ντάφης στο Newsbomb.gr: «Έρχεται ψύχος διαρκείας - Ισχυρότερο από την Μήδεια το νέο κύμα»

Βιασμός 24χρονης: Οι τοξικολογικές φέρνουν έως και ισόβια για τους δράστες – Νέα στοιχεία από το DNA

Survivor: Οι γυναίκες των Διασήμων αποσυντόνισαν τους Μαχητές και τους τηλεθεατές με τα μαγιό τους

Ινδία: Γεννήθηκε μωρό με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια - Σκληρές εικόνες