ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία στη Σίκινο: Γέμισαν με φόλες το νησί - Δηλητηρίασαν 35 γάτες

Κτηνωδία στη Σίκινο: Γέμισαν με φόλες το νησί - Δηλητηρίασαν 35 γάτες

Άγνωστοι σκόρπισαν φόλες, με αποτέλεσμα αρκετές γάτες να βρουν φρικτό και βασανιστικό θάνατο, ενώ κάποιες άλλες αναζητούνται.

Οι εικόνες με τις νεκρές γάτες, προκάλεσαν σοκ στην φιλήσυχη τοπική κοινωνία της Σικίνου, η οποία σύμφωνα με κατοίκους δεν έχουν συναντήσει κάποια αντίστοιχη κτηνωδία.

Δυστυχώς πρόκειται για αρρωστημένα μυαλά, που θέλησαν να δείξουν το απύθμενο μένος τους, για τα συμπαθή ζωάκια, δηλητηριάζοντας τα με τον πλέον κτηνώδη τρόπο. Πετώντας τους φόλες. Την ντροπιαστική είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση στο facebook, φιλόζωος κάτοικος του νησιού, οποίος ασχολείται με τις γάτες στο νησί, ενώ όπως μας αναφέρουν.

Συγκεκριμένα, μετά την δηλητηρίαση τους, κατάφεραν να επιζήσουν 10 γάτες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 10 νεκρές.

Σύμφωνα με το Cyclades24.gr, δύο νεκρά γατάκια, θα σταλούν μέσω αστυνομίας για νεκροψία. Επίσης αγνοούνται άλλες 15 γάτες, οι οποίες και λογικά είναι νεκρές.

«Καλέσαμε την αστυνομία και ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλά νεκρά ζωάκια. Θέλουμε να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες και να τιμωρηθούν», τονίζουν κάτοικοι της Σικίνου. Σε ερώτηση για το ποιους μπορεί να ενοχλούσαν τα γατάκια, μας ανέφεραν ότι, λέρωναν τα καλντερίμια, κανένας δεν καθαρίζει, οπότε ενοχλούνταν.

Το σίγουρο είναι πάντως πως όταν κάποιος αποφασίσει πλέον να βασανίσει ζώα ή να πετάξει μια φόλα, θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα διότι η απειλούμενη ποινή είναι πλέον κακουργηματικής βάσης και φτάνει τα 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό – διοικητικό πρόστιμο των 30-50.000 ευρώ.

Μάλιστα «τα ανωτέρω πρόστιμα αποτελούν έσοδο των δήμων στην περιφέρεια των οποίων διαπιστώνεται η παράβαση», αναφέρει το νομοσχέδιο μεταφέροντας τα διοικητικά πρόστιμα στα ταμεία των δήμων.

Πηγή: cyclades24.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»