ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα - Κρήτη: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία

Κρήτη: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από την κακοκαιρία
Intime News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα

Η επιδείνωση του καιρού και η χιονόπτωση ακόμη και στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώθηκε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ελήφθησαν μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία αλλά και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ότι αφορά το νομό Χανίων χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στην επαρχιακή οδό Κράπη προς Ασκύφου και την επαρχιακή οδό από Φώκιες προς Ομαλό. Στο νομό Ρεθύμνης έχει ενεργοποιηθεί προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ισχύει στην επαρχιακή Άμνατος -Αρκάδι (Δήμος Ρεθύμνης) και την επαρχιακή οδό Σπήλι- Γερακάρι (Δήμος Αμαρίου). Στο Νομό Ηρακλείου προσωρινά έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου - Οροπεδίου Λασιθίου στο Κράσι, στην επαρχιακή οδό Βιάννος -Αμυρά στο 2ο χιλιόμετρο και τον αγροτικό δρόμο στον Κρουσώνα προς το Λιβάδι(Δήμος Μαλεβιζίου).

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού η κίνηση γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Αρκαλοχωρίου, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και για το Νομό Λασιθίου. Συγκεκριμένα αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από το Δράσι μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου. Την επαρχιακή οδό Σητείας προς Ζήρο και Χάντρα και την επαρχιακή οδό Σητεία -Άγιος Νικόλαος στο 20ο χιλιόμετρο. Επίσης στην επαρχιακή οδό Σητείας προς Παρασπόρι και Χρυσοπηγή, την επαρχιακή οδό Σητείας από Χαμίζι προς Πλάτανο και την επαρχιακή οδό από Λιθίνες προς Παπαγιαννάδες.

Σε όλα τα ανωτέρω σημεία ενεργούν μηχανήματα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έκανε έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία αύριο (24/1): Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας (ΛΙΣΤΑ)

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μαζικά μηνύματα του 112 σε κατοίκους της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις για 48 ώρες»