ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σφοδρή χιονοθύελλα σε Βόλο και Πήλιο - Μάχη να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί

Βόλος χιόνια
Χιόνι στον Βόλο.
magnesianews.gr

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει την πόλη του Βόλου και το Πήλιο.

Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει την πόλη του Βόλου και όλη την ανατολική Μαγνησία από τις 9.30 το πρωί, επιδεινώνοντας ραγδαία την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και δημιουργώντας πλέον προβλήματα στις συγκοινωνίες και την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στο κέντρο του Βόλου και σε ελάχιστο χρόνο το ύψος του χιονιού έχει αυξηθεί κατά πολύ και αρχίζουν να κλείνουν και μεγάλες οδικές αρτηρίες σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, παρά το γεγονός ότι από τα ξημερώματα επιχειρούν πάνω από 50 αποχιονιστικά και αλατιέρες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες αυτοκίνητα του δήμου Βόλου ρίχνουν θαλασσινό νερό στους οδικούς άξονες για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι μέσα στην πόλη. Ηδη παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στον περιφερειακό του Βόλου αφού το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 15 εκατοστά και σε πολλά δύσκολα σημεία ακόμη και τα 25 εκατοστά. Στη Νέα Ιωνία, τη Χιλιαδού και τη Νέα Δημητριάδα, δηλαδή μέσα στον Βόλο, το χιόνι έχει φθάσει τα 10 εκατοστά και η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οι αστικές συγκοινωνίες του Βόλου εκτελούν με μεγάλες δυσκολίες τα δρομολόγια στο κέντρο, αλλά έχουν διακοπεί τα προαστιακά προς Ανω Βόλο, Ανακασιά, Αγιο Ονούφριο, Αλλη Μεριά, Λεχώνια, Πλατανίδια και Μαλάκι.

Πολύ χιόνι υπάρχει και σε όλο το Πήλιο, τόσο το ανατολικό όσο και στο δυτικό προς την πλευρά του Παγασητικού και μετά τα Λεχώνια χρειάζονται αλυσίδες όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται προς το νότιο Πήλιο. Στην Αργαλαστή το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά και η ίδια κατάσταση επικρατεί σε Καλά Νερά, Αφησσο, Νεοχώρι και Τσαγκαράδα.

Η κατάσταση είναι συνεχώς επιδεινούμενη προς Πορταριά, Μακρυνίτσα, Χάνια, Ζαγορά και όλα τα χωριά του ανατολικού Πηλίου όπου αν και αποχιονίζεται ο δρόμος είναι δύσκολη η κίνηση ακόμα και με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά ,αλλά ευτυχώς οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αφού αποχιονίζονται και δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα και αύριο στους δήμους Βόλου, Ζαγοράς, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Χάος στην Αθηνών - Λαμίας! Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα

Χιόνια Αθήνα: Χιονοκαταιγίδα σε πολλές περιοχές – Το στρώνει ακόμα και στο κέντρο (pics+vid)