ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Ρολά» κατεβάζει στις 12:00 στο Δημόσιο - H εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Ρολά» κατεβάζει στις 12:00 στο Δημόσιο - H εγκύκλιος του ΥΠΕΣ
Σοβαρά προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Intime News

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Οι σφοδρές χιονοπτώσεις κλείνουν το Δημόσιο στις 12:00

To Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική εγκύκλιο καλεί τους επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας να αποδεσμεύσουν το προσωπικό τους στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας».

Η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Σοβαρά προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την ώρα που η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έστελνε μήνυμα 112 προειδοποιώντας για «έντονες χιονοπτώσεις», η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωνε αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των καιρικών φαινομένων αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί - Κάντζα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των χιονοπτώσεων έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά τη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι η κίνηση στη Γραμμή 1 διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη, καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.

Ακυρώσεις και στα τρένα

Με νέα ενημέρωσή της (ώρα 11:08), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ακυρώνονται για σήμερα οι αμαξοστοιχίες:

1546, 1551, 1554, 1559 στο τμήμα Αθήνα - Χαλκίδα
οι 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα Αεροδρόμιο – Α. Λιόσια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Χάος στην Αθηνών - Λαμίας! Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα

Χιόνια Αθήνα: Χιονοκαταιγίδα σε πολλές περιοχές – Το στρώνει ακόμα και στο κέντρο (pics+vid)