ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πρόβλημα τα πεσμένα κλαδιά και τα κομμένα καλώδια - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πρόβλημα τα πεσμένα κλαδιά και τα κομμένα καλώδια - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr
Δεν μπορούν να μετακινηθούν τα συνεργεία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάνω από 25 περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Το Newsbomb.gr με επιτόπιο ρεπορτάζ παρουσιάζει τη δύσκολη κατάσταση στην Αττική που προκάλεσε η «κακοκαιρία Ελπίδα». Πεσμένα κλαδιά πάνω σε αυτοκίνητα, δέντρα έχουν κόψει δρόμους στη μέση. Μάλιστα, στη Γλυφάδα οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν πολλά κομμένα και «γυμνά» καλώδια.

Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε επιφυλακή για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα δίκτυο. Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους πολίτες για πεσμένα καλώδια και στύλους ηλεκτρισμού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ:

Ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχόμενης ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Πάνω από 25 περιοχές της Αττικής χωρίς ρεύμα - Δεν μπορούν να μετακινηθούν τα συνεργεία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης μίλησε στην ΕΡΤ για τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση στην Αττική σε πάνω από 25 περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας στο πέρασμα της οποία έπεσαν πολλά δέντρα πάνω στα καλώδια. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Έχουμε πάνω από 5.000 βλάβες σε όλη την Αττική, σε αρκετές γραμμές ηλεκτροδότησης. Έχουμε σοβαρά προβλήματα και οι ελάχιστοι τεχνικοί που είμαστε, προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες», δήλωσε ο κ. Μανιάτης.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι τα σημεία πρόσβασης. Δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και δεν μπορούμε να φτάσουμε εγκαίρως στα σημεία. Χρειαζόμαστε πάνω από τρεις και τέσσερις ώρες για να προσεγγίσουμε σημεία που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν μία ώρα. Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην έχει ρεύμα ο κόσμος και να παγώνει», ανέφερε στην ΕΡΤ. Οπως είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, όλοι οι τεχνικοί είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Οι διαφορές με τη «Μήδεια»

Σύμφωνα με τον Κώστα Μανιάτη: «είναι πάνω από 20 – 25 περιοχές οι περιοχές με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική: Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παιανία, Ντράφι, Πικέρμι, Ανθούσα, Διόνυσο, Εκάλη είναι ορισμένες από αυτές που από χθες το απόγευμα, εν μέσω της κακοκαιρίας Ελπίς που έμειναν χωρίς ρεύμα και κατ΄επέκταση και θέρμανση».

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπό αντίξοες συνθήκες ο κ. Μανιάτης είπε ότι «δεν είναι σε ένα σημείο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, όπως ήταν στη Μήδεια όπου είχαν πέσει δέντρα, αλλά σε πολλά».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο σήμερα σε σχέση με πέρυσι γιατί η διακοπή ηλεκτροδότησης είναι σχεδόν σε όλη την Αττική. «Προσπαθώντας χθες να πάμε στην Κατεχάκη, δεν ήταν εύκολη η πρόσβασή μας γιατί ήταν κλειστός ο δρόμος παρότι είχαμε αλυσίδες στα οχήματά μας. Σήμερα τα προβλήματα είναι σε όλο το νομό της Αττικής» είπε και πρόσθεσε, «υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης στις περιοχές και αναγκάζονταν συνάδελφοι να πάνε σε περιοχές με τα πόδια».

«Στα σπίτια μας δεν έχουμε ρεύμα, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τις ζημίες»

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τους δήμους που πρέπει να καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, που να απαντά, για να ξέρουμε ακριβώς που υπάρχει πρόβλημα.

«Πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Και εμείς στα σπίτια μας δεν έχουμε ρεύμα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουμε τις ζημίες γιατί ξέρουμε τι σημαίνει να παγώνεις και να μην έχεις ρεύμα», συμπλήρωσε.

Με αφορμή τα προβλήματα στην αποκατάσταση των ηλεκτροδοτήσεων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τεχνικών, ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι «έχουμε ξεχάσει να κάνουμε προσλήψεις τεχνικού προσωπικού. Με μέσο όρο ηλικίας 55 χρόνων πείτε τι θα γίνει στο μέλλον; Πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και πρέπει να υπάρχει το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Εμείς έχουμε δείξει ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή. Ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη την στήριξη. Προτεραιότητα είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας για να έχει ο πολίτης ρεύμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το χάος στην Αττική Οδό: Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των οδηγών - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Ελπίς» σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο