ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έτσι έσωσε ο Στρατός τους οδηγούς στην Αττική Οδό - Νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ρούχα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έτσι έσωσε ο Στρατός τους οδηγούς στην Αττική Οδό - Νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ρούχα
Πάντα δίπλα στην Πολιτεία οι Ένοπλες Δυνάμεις όταν υπάρχει ανάγκη.
ΓΕΕΘΑ

Την σπουδαία του προσφορά στην Κοινωνία επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις - Στελέχη και στρατιώτες στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κακοκαιρίας Ελπίδα - Συνδρομή στην Πολιτεία με μέσα, προσωπικό, ρούχα και τρόφιμα. 

Άμεση, πολυδιάστατη και κυρίως πολύτιμη και αποτελεσματική είναι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την Πολιτεία, που δοκιμάζεται από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η κοινωνική προσφορά άλλωστε των Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστή, μιας και τα στελέχη των τριών Κλάδων δηλώνουν πάντα «παρών» σε κάθε περίσταση, αναλαμβάνοντας την εκτέλεση αποστολών για τη στήριξη και την παροχή βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη.

Εδώ και 20 περίπου ώρες που η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή του Στρατού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Ελπίδα που έπληξε με σφοδρότητητα την Αττική, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται επί ποδός και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες.

Εκτός φυσικά από τα μέσα, μηχανήματα σκαπτικά, φορτηγά, ερπιστριοφόρα, οχήματα ικανά να μετακινηθούν στα χιόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν δίπλα στους συμπολίτες μας που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, αλλά και άλλους δρόμους της Αττικής, προσφέροντας φαγητό, νερό, κουβέρτες, ρούχα, ακόμα και καύσιμα σε αυτούς που ήταν στο όριο για να μείνουν.

Όσο για τους απεγκλωβισμούς, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων που για ακόμη φορά προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία.

Δείτε εικόνες από τις συγκινητικές προσπάθειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να σώσουν κυριολεκτικά πολίτες στην Αττική Οδό:

1. Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

- Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

- Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί 1 όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

- Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

- Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

2. Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα. Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

3. Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

4. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσης Πλακεντίας(1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πινγκ πονγκ» ευθυνών για το χάος στην Αττική Οδό - Τι καταγγέλλει ο διευθυντής κυκλοφορίας

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Η άγνωστη ιστορία με το κοριτσάκι που κουβαλούσε ο αστυνομικός στην πλάτη του

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ξεκίνησε να χιονίζει πάλι στην Αττική - Προσοχή στους παγωμένους δρόμους