ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μητέρα κατηγορεί τον γιο της που βρίσκεται στη Γερμανία για υπεξαίρεση της σύνταξής της

Ρόδος: Μητέρα κατηγορεί τον γιο της που βρίσκεται στη Γερμανία για υπεξαίρεση της σύνταξής της
Ρόδος: Η μητέρα καταγγέλλει τον γιο της ότι εισπράττει παράνομα τη σύνταξη της από τον Φεβρουάριο του 2021
dimokratiki.gr

Ρόδος: Η μητέρα καταγγέλλει τον γιο της ότι εισπράττει παράνομα τη σύνταξη της από τον Φεβρουάριο του 2021

Μήνυση σε βάρος του ενός εκ των τριών παιδιών της που διαμένει μόνιμα στη Γερμανία υπέβαλε κάτοικος της δημοτικής ενότητας Κρεμαστής στη Ρόδο υποστηρίζοντας ότι υπεξαιρεί τη σύνταξή της!

Η μηνύτρια είναι συνταξιούχος, χήρα και μητέρα τριών ενήλικων παιδιών με τον μηνυόμενο γιο της που είναι παντρεμένος, να εργάζεται και να διαμένει μόνιμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr η σύνταξη που είχε εκδοθεί ήταν ύψους 989,27 ευρώ με την γυναίκα να την εισπράττει ανελλιπώς έως και τον Ιανουάριο του έτους 2021. Την περίοδο εκείνη η Υπηρεσία Συντάξεων της Γερμανίας (Renten Service) της έστειλε επιστολή με την οποία την καλούσε να αποδείξει ότι βρισκόταν ακόμα στη ζωή μια συνήθη διαδικασία για τους συνταξιούχους που διαμένουν στο εξωτερικό, την οποία ακολουθούν πολλά κράτη στον κόσμο.

Εντούτοις, η επιστολή αυτή δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της, πιθανόν από λάθος του ταχυδρομείου με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία να σταματήσει από τον Φεβρουάριο του 2021 προσωρινά την καταβολή της σύνταξής της χωρίς να γνωρίζει την αιτία. Παρ’ όλα αυτά, της απέστειλαν όμοια επιστολή τον Ιούλιο του 2021 την οποία έλαβε κανονικά.

Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στην παραπάνω πρόσκληση ζήτησε τη βοήθεια του εγκαλούμενου γιου της ο οποίος δέχτηκε να την συνδράμει και να την εξυπηρετήσει με μεγάλη προθυμία, λόγω του ό,τι πέραν της μεγάλης ηλικίας της δεν έχει λάβει ιδιαίτερη μόρφωση και δυσκολεύεται πολύ με τα γράμματα.

Ο εγκαλούμενος λοιπόν, όπως υποστηρίζει η γυναίκα, ανέλαβε να διεκπεραιώσει όλη τη διαδικασία για λογαριασμό της αποστέλλοντας όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς την αρμόδια υπηρεσία στη Γερμανία με σκοπό να πιστοποιηθεί ότι βρίσκεται ακόμα στη ζωή και να συνεχίσει έτσι να λαμβάνει τη μηνιαία σύνταξη της, καθώς και αναδρομικά τις συντάξεις των προηγούμενων μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο 2021.

Προς μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε ότι τον μήνα που ακολούθησε την όλη διαδικασία δεν έλαβε σύνταξη. Το ίδιο συνέβη και τους επόμενους μήνες. Το γεγονός αυτό της προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση καθώς η σύνταξη αυτή αποτελεί την αποκλειστική πηγή εισοδήματός της με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού.

Απευθύνθηκε λοιπόν με τη βοήθεια του μεγάλου γιου της προς την αρμόδια υπηρεσία στη Γερμανία προκειμένου να πληροφορηθεί τον λόγο που διακόπηκε η καταβολή σύνταξης στο πρόσωπό της. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ο εγκαλούμενος δρώντας ως πληρεξούσιος της αιτήθηκε την αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού της και αντικατέστησε τον ορθό τραπεζικό λογαριασμό καταβολής της σύνταξης με τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο όμως δικαιούχος δεν είναι εκείνη, αλλά η σύζυγός του.

Η γυναίκα διαπίστωσε, δηλαδή, σύμφωνα με τη μήνυσή της ότι ο γιος της την εξαπάτησε, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της, καταχράστηκε την εμπιστοσύνη της, μετέβαλε παρανόμως τα στοιχεία της και εισπράττει παράνομα και χωρίς τη συγκατάθεση της τη μηνιαία της σύνταξη για χρονικό διάστημα 12 μηνών από τον Φεβρουάριο 2021 έως και σήμερα.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων