ΕΛΛΑΔΑ

Ζιφιός: Η απαράδεκτη απορία προς τη διασώστρια της φάλαινας - Το χρονικό του απεγκλωβισμού

ζιφιός
Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί ο ζιφιός, φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς.
ΙΝΤΙΜΕ

Φάλαινα: Ο ζιφιός που εγκλωβίστηκε στις ακτές της Αττικής, αλλά και οι προσπάθειες των κτηνιάτρων, του Λιμενικού και των εθελοντών να σώσουν το κήτος, έχουν συγκλονίσει τους πάντες, ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που έδειξαν να μην έχουν το παραμικρό αίσθημα για το θηλαστικό. Το τραγούδι της εθελόντριας που έγινε viral και τι λέει η ίδια στο Newsbomb.gr.

Ο εγκλωβισμός του ζιφιού, του σπάνιου είδους κήτους, στις ακτές της Αττικής συγκίνησε τα προηγούμενα 24ωρα τους πάντες. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν μέλη ΜΚΟ, κτηνίατροι, το Λιμενικό Σώμα αλλά και απλοί πολίτες καταγράφηκαν λεπτό προς λεπτό. Εν τέλει, οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως το κήτος κατάφερε να βγει στα ανοικτά καθώς η κατάστασή του ήταν εμφανώς βελτιωμένη από το μεσημέρι του Σαββάτου κι έπειτα.

Το αρνητικό, ωστόσο, ήταν πως δεν έδειξαν όλοι την ίδια θετική διάθεση και το ίδιο ενδιαφέρον για την τύχη του ζιφιού. Υπήρξαν, μάλιστα, και κάποιοι που είχαν μάλλον αρνητικές διαθέσεις απέναντι στο θαλάσσιο θηλαστικό. Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Τοπόζουγλου, ιδρύτρια της ΜΚΟ «All For Blue» που συμμετείχε στη διάσωση, κάτοικος του Αλίμου ρώτησε αν το ζώο «τρώγεται»!

«Τόσους απεγκλωβισμούς έχουμε κάνει (κυρίως στο εξωτερικό) και δεν έχει έρθει κανείς να ρωτήσει για το ζώο που κρατάμε στα χέρια μας «Αυτό τρώγεται;». Ναι, το ρώτησε μια κυρία στον Άλιμο. Κάτι πρέπει να επανεξετάσουμε στην Ελλάδα...», έγραψε χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας το μήνυμά της με μια φωτογραφία.

Το story της κ. Τοπόζογλου, με την απαράδεκτη απορία κατοίκου του Αλίμου.Instagram

Το χρονικό του εγκλωβισμού και της διάσωσης που συγκίνησε

Στις 27 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως ένα σπάνιο είδος κήτους έχασε τον προσανατολισμό του και εθεάθηκε ανοικτά της Βουλιαγμένης. Ο ζιφιός, όπως ονομάζεται το είδος του θηλαστικού, δυστυχώς εγκλωβίστηκε στα ρηχά νερά.

Αμέσως το Λιμενικό, κτηνίατροι και εθελοντές της ομάδας «All For Blue» έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν το κήτος να γιατρευτεί και να συνεχίσει το ταξίδι του στη θάλασσα.

Μετά από ένα 24ωρο αγωνίας, η φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ» αφέθηκε ελεύθερη, λίγες ώρες μετά, όμως, προσάραξε ξανά στη Σαλαμίνα. Ο «Σωτήρης», όπως τον ονόμασαν, έλαβε και πάλι θεραπευτική αγωγή και σύμφωνα με την ομάδα Διάσωσης «ΑΡΙΩΝ» και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο "ZΙΦΙΟΣ" έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης και στη συνέχεια το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά».

Συγκίνηση με το τραγούδι της εθελόντριας στον «Σωτήρη»

Μέσω facebook τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο το οποίο έγινε viral. Σε αυτό, μια εθελόντρια από την ομάδα της «All For Blue organization» βρίσκεται δίπλα στον «Σωτήρη» και του τραγουδάει την ώρα που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

«Τάνια, θες να κάνεις κάτι να περάσει το ζώο τις ώρες αυτές όσο πιο ευχάριστα γίνεται;» Και η εθελόντρια έτσι απλά άρχισε να του τραγουδάει… ανέφερε στην ανάρτησή της στο facebook η Κατερίνα Τοπούζογλου ανεβάζοντας το βίντεο με τη νεαρή Τάνια.

Η Τάνια Δράκου, η εθελόντρια που συγκίνησε τους πάντες, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη διάσωση της φάλαινας, αλλά και για την πράξη της:

«Η παρουσία μου στην παραλία του Φαλήρου ήταν από καθαρό ενδιαφέρον για το θαλάσσιο ζώο. Ο οργανισμός που αντιπροσωπεύω, καθώς και εγώ η ίδια, δεν σπεύσαμε στο σημείο για να τραβήξουμε την προσοχή των μέσων.

Το κάθε μέλος της All For Blue έκανε αυτό που γνώριζε καλύτερα, ο κάθε ένας στον τομέα του, με μοναδικό σκοπό να ηρεμήσει το ζώο και να μπορέσει να του προσφερθεί η απαραίτητη περίθαλψη από τους κτηνιάτρους. Ευχόμαστε από ψυχής να υπάρξει αίσιο τέλος», ανέφερε η Τάνια Δράκου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.