ΕΛΛΑΔΑ

Στο Σαρωνικό η φάλαινα - Σε επαγρύπνηση το Λιμενικό

ζιφιός
Η αγωγή που της χορήγησαν οι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών απ ότι φαίνεται απέδωσε
ΙΝΤΙΜΕ

Σε επιφυλακή γιατροί και Λιμενικό για την φάλαινα

Στο Σαρωνικό και σε μεγάλο βάθος η νεαρή φάλαινα που το πρωί της Παρασκευής ξεβράστηκε σε παραλία στον Άλιμο.

Η αγωγή που της χορήγησαν οι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών απ ότι φαίνεται απέδωσε αλλά παρά ταύτα τόσοι αυτοί όσο και το Λιμενικό παραμένουν σε ετοιμότητα εάν κάνει την επανεμφάνισή της σε ρηχά νερά.

Το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από τη Σαλαμίνα για τα επόμενα 24ωρα.

Το χρονικό του εγκλωβισμού και της διάσωσης που συγκίνησε

Στις 27 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως ένα σπάνιο είδος κήτους έχασε τον προσανατολισμό του και εθεάθηκε ανοικτά της Βουλιαγμένης. Ο ζιφιός, όπως ονομάζεται το είδος του θηλαστικού, δυστυχώς εγκλωβίστηκε στα ρηχά νερά.

Αμέσως το Λιμενικό, κτηνίατροι και εθελοντές της ομάδας «All For Blue» έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν το κήτος να γιατρευτεί και να συνεχίσει το ταξίδι του στη θάλασσα.

Μετά από ένα 24ωρο αγωνίας, η φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ» αφέθηκε ελεύθερη, λίγες ώρες μετά, όμως, προσάραξε ξανά στη Σαλαμίνα. Ο «Σωτήρης», όπως τον ονόμασαν, έλαβε και πάλι θεραπευτική αγωγή και σύμφωνα με την ομάδα Διάσωσης «ΑΡΙΩΝ» και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο «μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο "ZΙΦΙΟΣ" έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης και στη συνέχεια το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά».

Συγκίνηση με το τραγούδι της εθελόντριας στον «Σωτήρη»

Μέσω facebook τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε ένα βίντεο το οποίο έγινε viral. Σε αυτό, μια εθελόντρια από την ομάδα της «All For Blue organization» βρίσκεται δίπλα στον «Σωτήρη» και του τραγουδάει την ώρα που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

«Τάνια, θες να κάνεις κάτι να περάσει το ζώο τις ώρες αυτές όσο πιο ευχάριστα γίνεται;» Και η εθελόντρια έτσι απλά άρχισε να του τραγουδάει… ανέφερε στην ανάρτησή της στο facebook η Κατερίνα Τοπούζογλου ανεβάζοντας το βίντεο με τη νεαρή Τάνια.

Η Τάνια Δράκου, η εθελόντρια που συγκίνησε τους πάντες, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη διάσωση της φάλαινας, αλλά και για την πράξη της:

«Η παρουσία μου στην παραλία του Φαλήρου ήταν από καθαρό ενδιαφέρον για το θαλάσσιο ζώο. Ο οργανισμός που αντιπροσωπεύω, καθώς και εγώ η ίδια, δεν σπεύσαμε στο σημείο για να τραβήξουμε την προσοχή των μέσων.

Το κάθε μέλος της All For Blue έκανε αυτό που γνώριζε καλύτερα, ο κάθε ένας στον τομέα του, με μοναδικό σκοπό να ηρεμήσει το ζώο και να μπορέσει να του προσφερθεί η απαραίτητη περίθαλψη από τους κτηνιάτρους. Ευχόμαστε από ψυχής να υπάρξει αίσιο τέλος», ανέφερε η Τάνια Δράκου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.