ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Εν αναμονή των ανακοινώσεων - Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές αύριο στα θρανία

Σχολεία: Εν αναμονή των ανακοινώσεων - Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές αύριο στα θρανία
Επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία.
INTIME

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

H κακοκαιρία Ελπίδα δημιούργησε πολλά προβλήματα και στις σχολικές μονάδες, καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε αρκετές περιοχές της χώρας, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή.

Ωστόσο από αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις με αυξημένα μέτρα, που ήδη έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν, επομένως να κάνουν τρία (3) την εβδομάδα 31/1-4/2.

Τα self test, επομένως, στα σχολεία που παρέμειναν κλειστά την εβδομάδα που πέρασε, θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Το ερώτημα είναι πλέον αν θα ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες για όλους τους μαθητές. Κι’ αυτό γιατί σε πολλούς δήμους της χώρας πυκνό χιόνι παραμένει στους δρόμους καθώς και στα προαύλια των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στις συγκεκριμένες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, το ενδεχόμενο σε κάποια από τα σχολεία της Αττικής -και όχι μόνο- να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση και την Δευτέρα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Άρα οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν κάνει σελφ τεστ την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως το αργότερο το πρωί της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούνν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.