ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αφήνουν να φύγουν λεωφορεία οι απεργοί

Δεν αφήνουν να φύγουν λεωφορεία οι απεργοί

Ένταση και αψιμαχίες σημειώθηκαν σήμερα το πρωί μεταξύ των απεργών και των ιδιοκτητών των ΚΤΕΛ στον Κηφισό.

Οι απεργοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από τις 10:00 το πρωί, έχουν αποκλείσει και τις δύο πύλες του σταθμού εμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχει πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι απεργοί κατέβασαν τους επιβάτες από τα τρία λεωφορεία, για να τους φορτώσουν με τη σειρά τους σε τρία άλλα οι ιδιοκτήτες!

Στο σταθμό βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποφυγή επεισοδίων.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούν διάλογο με τους απεργούς με ανοιχτό σταθμό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

Πάντως, τα δρομολόγια εδώ και λίγη ώρα έχουν αρχίσει εκ νέου να εκτελούνται με μικρές καθυστερήσεις με τα λεωφορεία να αποχωρούν από το χώρο του πάρκινγκ, ενώ ανοιχτά είναι πλέον και τα εκδοτήρια.

Άρχισε η έξοδος των εκδρομέων

Σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.Με πληρότητα 100% θα αναχωρήσουν σήμερα και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή τα πλοία για τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μετά την απεργία της ΠΝΟ τη Μ. Τετάρτη και τη Μ. Πέμπτη.

Με πρόγραμμα Σαββάτου θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ τη Μεγάλη Παρασκευή.Οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού θα διέρχονται από τις αποβάθρες περίπου ανά 10 λεπτά.Το ΤΡΑΜ θα διέρχεται ανά 20 με 25 λεπτά, ενώ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο δε θα ισχύσει η νυχτερινή παράταση των δρομολογίων σε μετρό και ΤΡΑΜ.

Τέλος το Μεγάλο Σάββατο τα λεωφορεία και οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ θα αποσύρονται σταδιακά από τις 10 το βράδυ και από τις 10 και 20 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.