ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Στα «λευκά» τα χωριά του Δήμου Λαμιέων

λαμία χιόνια
Χιόνια στα χωριά του Δήμου Λαμιέων.
lamiareport.gr

Φθιώτιδα: Έντονη χιονόπτωση στα χωριά του Δήμου Λαμιέων.

Στα «λευκά ντύθηκαν» ορεινά και ημιορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, μετά την δεύτερη επέλαση του χιονιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, μεγάλη χιονόπτωση σημειώθηκε στα χωριά της Υπάτης, αλλά και σε Ελευθεροχώρι, Σκαμνό, Οίτη, Παύλιανη, Κουμαρίτσι, Δέλφινο, Δυό Βουνά, Καλαμάκι, Δίβρη, Μοσχοκαρυά κ.α.

Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων έδωσαν πραγματική μάχη για να μπορέσουν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους σε όλο το επαρχιακό δίκτυο, κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Οι άνθρωποι του Δήμου με τους χειριστές και τα συνεργεία που είχαν επιφορτιστεί με το έργο αυτό ήταν για δυο ημέρες στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι και καθαρίζοντας τους δρόμους, όπου το χιόνι πάγωνε αμέσως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χειριστές και όλο το προσωπικό που 48ωρες ώρες τώρα ξεπέρασαν τον εαυτό τους, καθώς και τους προέδρους των Κοινοτήτων για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Στα χωριά μας διαμένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι, που μπορεί να έχουν ανάγκη από φάρμακα ή περίθαλψη, γι αυτό κανουμε ότι ειναι δυνατόν να υπάρχει πάντα πρόσβαση. Και όταν αυτό δεν ειναι εφικτό είμαστε έτοιμοι με ειδικές αποστολές να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη....», ειπε στο LamiaReport ο Αντιδημαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ξεφλούδας, που μαζί με τον Κώστα Μουστάκα ήταν όλο το Σαββατοκύριακο στους δρόμους για να συντονίσουν τα συνεργεία του Δήμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.