ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη απάτη στον Άλμυρό: «Σύμβουλος επενδύσεων» άρπαξε 100.000 ευρώ από 48χρονο

Μεγάλη απάτη στον Άλμυρό: «Σύμβουλος επενδύσεων» άρπαξε 100.000 ευρώ από 48χρονο
PIXABAY

Αλμυρός: Η απάτη κόστισε σε έναν 48χρονο συνολικά 108.000 ευρώ

Θύμα Crypto απάτης έπεσε ένας 48χρονος από τον Αλμυρό, που έκανε το λάθος να εμπιστευτεί δήθεν σύμβουλο επενδύσεων και να προχωρήσει σε κατάθεση ενός σημαντικού ποσού για αγορά κρυπτονομίσματος με αποτέλεσμα ο απατεώνας μέσω των τραπεζικών του κωδικών να «σηκώσει» από τον λογαριασμό του σχεδόν 100.000 ευρώ.

Ο 48χρονος κατέθεσε την Τρίτη μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού κατά αγνώστων για απάτη.

Όπως αναφέρει ο 48χρονος στη μήνυσή του, ο άγνωστος άνδρας επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι είναι σύμβουλος επενδύσεων πείθοντάς τον να καταθέσει χρήματα για αγορά κρυπτονομίσματος, με την υπόσχεση εύκολων και μεγάλων κερδών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr o 48χρονος τελικά πείστηκε και κατέθεσε, καθ’ υπόδειξη του άγνωστου» συμβούλου» ποσό 9.800 ευρώ σε εμβάσματα.

Αφού, όμως, ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, ο δράστης ή οι δράστες που απέσπασαν τους τραπεζικούς κωδικούς του θύματος έκαναν άλλες τέσσερις συναλλαγές, εν αγνοία του 48χρονου, αποσπώντας του ακόμα 98.500 ευρώ.

Όταν ο άνδρας διαπίστωσε ότι 108.500 € είχαν κάνει «φτερά» από τον λογαριασμό του, κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Σφακιανάκη για τις e-απάτες: Μην απαντάτε σε sms και τηλέφωνα – Πρέπει να εκπαιδευτούμε

Προσοχή! Νέα τηλεφωνική απάτη από επιτήδειους – Το κόλπο της «μπλοκαρισμένης» κάρτας