ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Δεν θα χρειαστεί μαζικός εμβολιασμός με 4η δόση - Γιατί αυξάνονται οι θάνατοι

Τζανάκης: Δεν θα χρειαστεί μαζικός εμβολιασμός με 4η δόση - Γιατί αυξάνονται οι θάνατοι
Οι επαναλαμβανόμενες δόσεις δεν αποτελούν μακροπρόθεσμη στρατηγική στη μάχη με τον κορονοϊό δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Τζανάκης υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθεί εμβόλιο ετήσιο ή διετίας

Την άποψη ότι οι επαναλαμβανόμενες δόσεις δεν αποτελούν μακροπρόθεσμη στρατηγική στη μάχη με τον κορονοϊό εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «η επιστήμη πρέπει να ψάξει μία λύση για εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε επίπεδο ετήσιο ή διετίας, δεν σημαίνει ότι η 3η δόση δεν είναι ενδεικνυόμενη».

Πρόσθεσε ότι «το τείχος ανοσίας με τόσες πολλές παραλλαγές και έχοντας παρασκευάσει ένα εμβόλιο βασιζόμενοι στο αρχέγονο στέλεχος το wild type, μας δίνει μία αποτελεσματικότητα ενάντια στη βαριά και κρίσιμη νόσο που υπερβαίνει το 90%».

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί σε μαζικό επίπεδο να κάνουμε την 4η δόση.

«Εάν βγει ένα εμβόλιο επιτυχές και μονιμότερο και στοχευμένο στα υπάρχοντα στελέχη, δεν αποκλείεται να κάνουμε έναν ετήσιο εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την αύξηση των θανάτων από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες δήλωσε ότι αυτοί οφείλονται στον γερασμένο πληθυσμό, στην καθυστερημένη εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία και στον μεγάλο αριθμό των μη εμβολιασμένων.

Ένας ακόμη λόγος που έχει αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων είναι σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη ο ορισμός του θανάτου από κορονοϊό που εφαρμόζει η χώρα μας.

«Εάν κάποιος έχει κορονοϊό και έχει και ένα συνοδό νόσημα, εάν δε το είχε προφανώς και δε θα πέθαινε. Εφόσον πεθαίνει με αυτό, έχει συμβάλει πολύ σημαντικά και το συνοδό νόσημα, και εκεί υπάρχει διαφοροποίηση στους ορισμούς» σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.