ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκληση Βασιλακόπουλου: «Είμαστε πλούσιος λαός, χρειάζονται "πιο δύσκολα" πρόστιμα»

Πρόκληση Βασιλακόπουλου: «Είμαστε πλούσιος λαός, χρειάζονται "πιο δύσκολα" πρόστιμα»
Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητ από αυτή που βιώνουν οι Έλληνες επιμένοντας ότι τα πρόστιμα θα πρέπει να εισπραχθούν από τις συντάξεις

Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητα από αυτή που βιώνουν οι Έλληνες επιμένοντας ότι τα πρόστιμα θα πρέπει να εισπραχθούν από τις συντάξεις

Αμετανόητος για το θέμα των προστίμων και των υποχρεωτικών εμβολιασμών εμφανίζεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αδιαφορώντας για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνω των 60 ετών οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ αν επιλέξουν, ως έχουν δικαίωμα, να μην προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Θέλοντας, μάλιστα, να παρουσιαστεί «βασιλικότερος του βασιλέως» ο κ. Βασιλακόπουλος έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμα «πιο δύσκολα πρόστιμα», όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης.

Για να δείξει, δε, ότι σχεδόν βρίσκεται σε άλλη πραγματικότητα από αυτή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες υποστήριξε ότι «είμαστε πλούσιος λαός» και άρα, σύμφωνα με τη δική του λογική, δεν υπάρχει λόγος να μην αυξηθούν τα πρόστιμα που ήδη ισχύουν.

«Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επεβλήθη, και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται "πιο δύσκολα" πρόστιμα "στην πηγή"» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αντιμετωπίζοντας, δε, τους ανθρώπους σαν σκέτους αριθμούς πρόσθεσε «αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους».

«Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (...) 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι. Αν δείτε χθες πόσοι πεθαίνουν στην Ελλάδα και την ηλικιακή κατανομή τους το 90% είναι άνω των 60. Κάθε μέρα συμβαίνει αυτό. Να βρούμε σοβαρό τρόπο να υποχρεώσουμε αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε στην προκλητική τοποθέτησή του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη