ΕΛΛΑΔΑ

Σχολείο στη Λάρισα έκανε τηλεκπαίδευση γιατί δεν είχε θέρμανση

Σχολείο στη Λάρισα έκανε τηλεκπαίδευση γιατί δεν είχε θέρμανση
«Οι γονείς προβληματίζονται για τα ανοιχτά παράθυρα, ενώ έχουν θέσει ακόμη και θέμα να ξεκινάνε τα σχολεία τη λειτουργία τους αργότερα»

Τι λέει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την τηλεκπαίδευση

Με τηλεκπαίδευση παρακολούθησαν τα μαθήματά τους την Τρίτη (01/02) οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου Λάρισας, λόγω προβλήματος στη θέρμανση.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, αλλά και το ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος -κυρίως από γονείς- για τη θέρμανση στα σχολεία λόγω και της εφαρμογής του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό που προβλέπει ανοιχτά παράθυρα για περιορισμό της διασποράς, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Ζέρβας ξεκαθαρίζει στην Εφημερίδα «Ελευθερία» ότι στα σχολεία του νομού δεν υπάρχουν προβλήματα και όπου παρουσιάζονται επιλύονται άμεσα.

«Υπήρξε η υποψία ότι δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα θέρμανσης στο 13ο Γυμνάσιο, άμεσα ενημερώσαμε τον Δήμο προκειμένου να κλείσει το σχολείο και να έρθουν τεχνικοί να επιλύσουν το ζήτημα. Όλοι οι μαθητές είχαν ενημερωθεί από το απόγευμα της Δευτέρας ότι θα παρακολουθήσουν μάθημα εξ αποστάσεως. Το ίδιο συνέβη όταν υπήρξε πρόβλημα και στην Κρανιά. Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει σχολείο χωρίς θέρμανση. Μάλιστα πριν λίγες μέρες επικοινώνησα με τους διευθυντές των σχολείων και τους ζήτησα να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις σε καθαριότητά, θέρμανση και οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία των σχολείων. Εννοείται είμαστε σε επικοινωνία και με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων και φροντίζουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατόν» λέει χαρακτηριστικά.

Για παράπονα που ακούγονται κατά καιρούς για μαθητές που κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες ο κ. Ζέρβας σημειώνει: «Οι γονείς προβληματίζονται για τα ανοιχτά παράθυρα, ενώ έχουν θέσει ακόμη και θέμα να ξεκινάνε τα σχολεία τη λειτουργία τους αργότερα. Κατανοώ την ανησυχία τους, αλλά και οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν χι πρέπει να κάνουν σε συνθήκες όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Ο συχνός αερισμός των αιθουσών για λίγα λεπτά ανά διαστήματα, ενώ η θέρμανση είναι σε λειτουργία, δεν προκαλεί προβλήματα. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η ΔΔΕ παρακολουθεί και οπουδήποτε χρειάζεται επεμβαίνει. Μέχρι χώρα δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.