ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: «Γιατί το έκανες;» φώναξε πατέρας στον 23χρονο κατηγορούμενο

Δολοφονία Άλκη: «Γιατί το έκανες;» φώναξε πατέρας στον 23χρονο κατηγορούμενο
Πλησίασε τον δράστη χωρίς απειλητικές διαθέσεις
INTIME NEWS

Έξω από το γραφείο του εισαγγελέα και ενώ τον φρουρούσαν τρεις αστυνομικοί, τον κατηγορούμενο για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού πλησίασε ένας άνδρας.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ενώ περίμενε φρουρούμενος από τρεις αστυνομικούς έξω από το γραφείο του εισαγγελέα μαζί με τον δικηγόρο του, τον πλησίασε ένας άντρας και τον ρώτησε γιατί το έκανε. Όταν οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν εκείνος τους είπε «είμαι Άρης, έχω έναν γιο 19 χρόνων ήθελα να μάθω γιατί σκότωσε τον Άλκη».

Συμμετείχε σε οπαδικό επεισόδιο τον Μάρτιο του 2019

Ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, δούλευε σε μπαρ στο κέντρο της πόλης και σπούδαζε σε δημόσιο ΙΕΚ. Τον Μάρτιο του 2019 συμμετείχε σε οπαδικό επεισόδιο μαζί με άλλους τρεις, καθώς όρμησαν σε δυο παιδιά αντίπαλης ομάδας, οργανωμένους οπαδούς και κατάφεραν να χτυπήσουν στο πόδι ελαφρά τον έναν στον μοιρό, τον 23χρονο Παναγιώτη, όπως αναφέρει το thessnews.gr.

Στο σημείο είχε φτάσει η αστυνομία η οποία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός 19χρονου Έλληνα ενώ ο 23χρονος και άλλοι δυο κατάφεραν να διαφύγουν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα σωματικής βλάβης και μετά την απαγγελία της κατηγορίας από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ασθενοφόρο ωστόσο το τραύμα του ήταν επιπόλαιο και μετά τις πρώτες βοήθειες πήρε εξιτήριο. Το θύμα, ο Παναγιώτης, δεν υπέβαλε μήνυση ωστόσο κατατέθηκε αυτεπάγγελτα από τις αρχές.

Ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος - Ακόμα να γίνει η δίκη

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, το 2020, ο 23χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε και προσήχθη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Αθλητικής Βίας και οι αστυνομικοί της σήμανσης του πήραν αποτυπώματα, τον φωτογραφήσαν και τον άφησαν ελεύθερο. Η δικογραφία με το αδίκημα της απόπειρας σωματικής βλάβης διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές και η δίκη προσδιορίστηκε για τον Μάιο του 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Η Αστυνομία ταυτοποίησε τους συνεργούς του 23χρονου

Δολοφονία Άλκη: Βαρύ το κατηγορητήριο για τον 23χρονο δράστη

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η απολογία του 23χρονου - Σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία