ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: Φοβάμαι μήπως φυγάδευσαν τους δράστες στην Αλβανία

Κούγιας δολοφονία δράστες
Tι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας
INTIME/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

O Αλέξης Κούγιας εξέφρασε φόβους πως δεν θα εντοπιστούν εύκολα οι υπόλοιποι δράστες.

O γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας αναφορικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην άνανδρη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουγιάς, ο ο οποίος είναι δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού και των άλλων δύο παιδιών που μαχαιρώθηκαν στο τραγικό επεισόδιο της Θεσσαλονίκης, μίλησε στην «Livesport» και εξέφρασε φόβους πως δεν θα εντοπιστούν εύκολα οι υπόλοιποι δράστες.

«Ακόμα δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις, εκτός του 23χρονου και εύχομαι να μην δικαιωθεί ο Καρυπίδης, που μου είπε ότι θα το φορτώσουν σε αυτόν τον Αλβανό που συνέλαβαν και οι άλλοι θα την κοπανήσουν. Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στη Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε τη δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Η ΕΛΑΣ αναζητά πάνω από 12 άτομα - Στο τραπέζι το «λουκέτο» στους συνδέσμους οπαδών

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο από τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκανς στον Άρη Καμπανό και έχουν καταλήξει σε πολλά συμπεράσματα για τη σύνθεση της ομάδας που έκανε το χτύπημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην επίθεση συμμετείχαν 12 με 15 άτομα, ενώ εκτός από τα δύο οχήματα που έχουν καταγραφεί στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και άλλα δύο οχήματα σε δρόμο πιο πάνω.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια σκληρή ομάδα 12-15 ατόμων που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν σε καταδρομικές επιθέσεις.

Στο τραπέζι το «λουκέτο» σε όλους τους συνδέσμους οπαδών

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, έφερε ξανά στην επικαιρότητα το τεράστιο – κι εδώ και δεκαετίες – άλυτο πρόβλημα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. Τα τελευταία 24ωρα κατ’ εντολήν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπάρχει έντονη κινητικότητα τόσο στους δικαστικούς όσο και στους αστυνομικούς κύκλους. Ήδη με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ζαχαρία Κοκκινάκη, έγινε σαφές προς όλους τους εισαγγελείς πρωτοδικών της χώρας ότι θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των συνδέσμων που δεν τηρούν τους νόμους και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, ο αθλητικός εισαγγελέας, Κώστας Σπυρόπουλος, ζήτησε ενδελεχή έρευνα και σε συνδέσμους των Αθηνών έτσι ώστε να διαπιστωθεί πιθανή συσχέτιση μελών τους με περιστατικά αθλητικής και οπαδικής βίας.

Οι έρευνες σε τέσσερις συνδέσμους, μεγάλων ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που στεγάζονται στο λεκανοπέδιο στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Περιστέρι, τους Αγίους Αναργύρους και το Ίλιον, ανέδειξαν τα «οπλοστάσια» που κρύβονταν στις λέσχες φιλάθλων.0:00

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να σφίξει ακόμα περισσότερα ο κλοιός για τους συνδέσμους οπαδών. Συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» φαίνεται πως έχει πέσει το ενδεχόμενο να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών έτσι ώστε να «καθαρίσει» ο αθλητισμός και να πορευτεί στην επόμενη ημέρα μόνο με το απόλυτα υγιές κομμάτι φιλάθλων. Με τους ανθρώπους που θέλουν να βρεθούν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τα αθλήματα, συνοδευμένοι από τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους, έχοντας έντονο αίσθημα ασφάλειας. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει στην παρούσα φάση, με μερίδα οργανωμένων οπαδών να προκαλεί διαρκώς προβλήματα και να πρωταγωνιστεί όχι απλά σε περιστατικά βίας αλλά σε θανατηφόρες επιθέσεις, όπως αυτή που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό στη Θεσσαλονίκη.

Με δηλώσεις του, μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές πως χρειάζεται συνεργασία πολιτείας και αθλητικών φορέων, έτσι ώστε να «καθαρίσει» ο χώρος. Το να μπει τέλος στον χουλιγκανισμό μέσα κι έξω από τα γήπεδα, είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός.

«Είναι δεδομένη η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων να είναι συνεχείς. Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα. Πολιτεία και αθλητικοί παράγοντες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά πάνω από 12 άτομα -Στο τραπέζι το «λουκέτο» στους συνδέσμους οπαδών

Τελεσίγραφο Θεοδωρικάκου: Οι παράνομοι σύνδεσμοι οπαδών θα κλείνουν

Σύνδεσμοι οπαδών: «Οπλοστάσια» ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. σε τέσσερις ελέγχους