ΕΛΛΑΔΑ

Καθίζηση στο Νέο Βουτζά: Οι 4 λόγοι που βυθίζονται τα σπίτια - Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr

Καθίζηση στο Νέο Βουτζά: Οι 4 λόγοι που βυθίζονται τα σπίτια - Τι λέει ο Λέκκας στο Newsbomb.gr
Από 30 πόντους, το σπίτι έπεσε... τρία μέτρα!
INTIME

Συνολικά τρία σπίτια στο Νέο Βουτζά απειλούνται με άμεση κατάρρευση - Η υποχώρηση του εδάφους κατά τρία μέτρα προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ 

Την απειλή να «βυθιστούν» αντιμετωπίζουν σπίτια στον Νέο Βουτζά Αττικής, καθώς, έπειτα από τις τελευταίες βροχές, η καθίζηση στην περιοχή πλέον φτάνει τα τρία μέτρα.

Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεότερα τα άλλα δύο.

Δείτε την gallery:

Για το γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Σύμφωνα με τον ίδιο: «τα σπίτια έχουν πάρει μεγάλη κλίση. Αυτό συνέβη γιατί ο καθένας σε κάποιες περιοχές δεν ελέγχει το έδαφος πριν χτίσει. Επίσης αν τα σπίτια αυτά είχαν θεμέλια 2-3 μέτρα πιο βαθιά ίσως να μην είχε συμβεί αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr ποιοι είναι οι λόγοι υποχώρησης του εδάφους, ο κ. Λέκκας απαντά: «το φαινόμενο αυτό οφείλεται:

  • στις έντονες βροχοπτώσεις
  • στην μεγάλη μορφολογική κλήση
  • στην μεγάλη εδαφική χαλάρωση
  • και στις πυρκαγιές»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσουν το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία και αν θα έχει συνέχεια.

Επίσης ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Βουτζάς: Σπίτι «έπεσε» τρία μέτρα χαμηλότερα - Απίστευτες εικόνες