ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Βουτζάς: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω της καθίζησης - Κραυγή απόγνωσης

Νέος Βουτζάς: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω της καθίζησης - Κραυγή απόγνωσης
Τα σπίτια στο σημείο είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα
ΙΝΤΙΜΕ

Με κατάρρευση κινδυνεύουν σπίτια στο Νέο Βουτζά

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την καθίζηση που υπέστη η γειτονιά της οδού Καρυωτάκη.

Τα σπίτια στο σημείο είναι εντός σχεδίου πόλης, με νόμιμες οικοδομικές άδειες και όχι αυθαίρετα, που έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις. Το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής προέβλεπε τη θέση των σπιτιών αυτών, που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Έως τώρα δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, γιατί τα δέντρα συγκρατούσαν το νερό της βροχής, μετά όμως από τις πυρκαγιές, οι καθίζηση του εδάφους είναι μόνιμος κίνδυνος στην περιοχή.

H Μαίρη Μπαλλή, ιδιοκτήτρια ενός από τα σπίτια που κινδυνεύουν να τα “καταπιεί” το ρέμα μετά τη σοβαρή καθίζηση που έχει υποστεί το έδαφος από τις πρόσφατές πλημμύρες έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, μένει με την οικογένειά της στο σπίτι του πατέρα της στον Πειραιά και απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, για τα απαραίτητα έργα.

«Παρακαλούμε την πολιτεία να κάνει τα έργα στην κάτω μεριά του πρανούς, γιατί καταστράφηκαν δύο οικογένειες και έχουν σοβαρό πρόβλημα άλλες επτά. Τα σπίτια μας είναι με οικοδομικές άδειες, καθ΄όλα νόμιμες» επισήμανε.

«Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη οικονομική, να γίνουν τα απαραίτητα έργα γιατί “φεύγει” και ο δρόμος. Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς είναι στο πλευρό μας αλλά δεν αρκεί» υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στον Νέο Βουτζά από τις καθιζήσεις που απειλούν σπίτια - Οι ειδικοί εξηγούν πού οφείλονται