ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που έφυγε στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο «εκτός νόμου» ύποπτος που έφυγε στην Αλβανία
Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία.

Τέσσερις συλλήψεις έγιναν για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ συνολικά έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης και οι έρευνες συνεχίζονται - Μεταξύ αυτών ένταλμα εκδόθηκε και για τον 20χρονο που έφυγε στην Αλβανία 

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Σε τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα.

Συνολικά έχουν εκδοθεί δέκα εντάλματα σύλληψης, το ένα εκ των οποίων αφορά τον 20χρονο Αλβανό που διέφυγε στην χώρα του.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ποιος είναι ο «εκτός νόμου» ύποπτος που έφυγε στην Αλβανία

Το γεγονός ότι επέλεξε να εξαφανιστεί λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στο Χαριλάου γεννά ερωτήματα. Σε βάρος του εκκρεμεί δίκη για επίθεση με μαχαίρια που είχε γίνει το Μάρτιο του 2019 στην ίδια περιοχή, ενώ εκκρεμούσε έρευνα της Ασφάλειας για να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη δολοφονία του Άλκη.

Στα social media αυτοαποκαλείται ως o «εκτός νόμου» G. Ο 20χρονος μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών, καθώς ήταν ο συνεργός του 23χρονου -που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη- στην επίθεση του 2019. Οι αστυνομικοί σκόπευαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή του για να του πάρουν κατάθεση. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι αυτό είναι αδύνατον, καθώς ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας.

Ο 20χρονος εμφανίζεται σε φωτογραφία που έχει τραβηχτεί το Φεβρουάριο του 2016 να ποζάρει μαζί με Αλβανούς εθνικιστές. Περιγράφεται ως στενός φίλος του 23χρονου, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη, αλλά και ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Δείτε φωτογραφίες του στη Gallery:

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν για αυτόν: «Είναι ύποπτος όχι όμως κατηγορούμενος. Σε βάρος του δεν έχει εκδοθεί κανένα ένταλμα σύλληψης, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως άτομο που διέφυγε ενώ αναζητούνταν για να συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη. Μπήκε στο κάδρο των ερευνών ως σεσημασμένος για το ίδιο αδίκημα και ως άτομο του περιβάλλοντος του 23χρονου».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το ερώτημα είναι εάν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί ή εάν θα επιχειρήσει να εξαφανιστεί. Το ταξίδι του στην Αλβανία γεννά ερωτήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε μπορεί να κινηθούν άλλες διαδικασίες, όπως είναι η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, προκειμένου να αναζητηθεί στη χώρα του για να συλληφθεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Ραγδαίες εξελίξεις - Νέες συλλήψεις και εντάλματα για 10 άτομα

Δολοφονία Άλκη: «Μιλούν» κινητά και κάμερες - Απολογείται ο 23χρονος κατηγορούμενος

Άλκης Καμπανός – Ελένη Τοπαλούδη: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Πώς γνωριζόντουσαν