ΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή άρση όλων των μέτρων σχεδιάζουν οι ειδικοί - Τι προβλέπεται για Απόκριες και Πάσχα

Σταδιακή άρση όλων των μέτρων σχεδιάζουν οι ειδικοί - Τι προβλέπεται για Απόκριες και Πάσχα
Οι Απόκριες δεν φαίνεται να γίνονται χωρίς περιοριστικά μέτρα
AP Photo

Κρίσιμες αποφάσεις ετοιμάζονται να λάβουν οι ειδικοί για την άρση μέτρων

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κοντά καθώς οι ειδικοί μελετούν σχέδιο για την πλήρη άρση των μέτρων το Πάσχα. Ωστόσο, επειδή τα κρούσματα είναι ακόμα υψηλά και η όποια βελτίωση ως προς την εξέλιξη της πανδημίας αναμένεται από τέλη Φεβρουαρίου, οι Απόκριες δεν φαίνεται να γίνονται χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Το μήνυμα του Θάνου Πλεύρη για τις Απόκριες και την επιστροφή στην κανονικότητα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 το πρωί της Δευτέρας αναφέρθηκε στο θέμα των καρναβαλιών, λέγοντας ότι θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από τους ειδικούς. Σημείωσε ωστόσο ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις. Ακόμα, ανέφερε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορίζοντας για την άρση των μέτρων είναι το Πάσχα, με τους ειδικούς να θέτουν το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αίρουν τα μέτρα και επιχειρούν επιστροφή στην κανονικότητα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε για το πώς θα γιορτάσουμε Τσικνοπέμπτη, Πάσχα και... καλοκαίρι!

Η Ματίνα Παγώνη ρωτήθηκε και για το φετινό Πάσχα και απάντησε ότι ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η ίδια συνέστησε τη διενέργεια rapid test πριν από κάθε τέτοια μετακίνηση.

Θα βγάλουμε τις μάσκες;

Την Κυριακή στο ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα, το οποίο θα είναι δύο ταχυτήτων. Για τους εμβολιασμένους θα καταργηθεί κάθε μέτρο, αλλά θα υπάρχει υποχρέωση να φορούν μάσκες, ενώ σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

Μάσκες μέχρι το καλοκαίρι «βλέπει» η Ματίνα Παγώνη

Στην εκτίμηση ότι θα φοράμε μάσκες παντού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη η οποία εξήγησε ότι μπορεί τα μέτρα για την πανδημία να χαλαρώσουν αλλά οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν τελείως.

«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά.

Rapid τεστ και Self τεστ

Αλλαγές θα υπάρξουν και στη διενέργεια των τεστ, τα οποία αναμένεται να μειωθούν, αλλά θα παραμείνει η υποχρέωση να κάνουν τεστ στα σχολεία, εκπαιδευτικοί και παιδιά. Αλλαγές θα γίνουν και στην ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία θα ανακοινώνονται μόνο τα περιστατικά με βαριά συμπτώματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ανεξάρτητα από το σχέδιο κατάργησης, έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα χαλάρωσης με ενδεικτικό αυτού την επαναφορά της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης, στα οποία εντούτοις απαγορεύεται και πάλι να είναι κανείς όρθιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Πώς και πότε θα καταργηθούν οι περιορισμοί - Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και μη