ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα ικανή για μεγάλη έκρηξη (pics)

Αίγιο: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα ικανή για μεγάλη έκρηξη
Χρονολογήθηκε από τους ειδικούς πως είναι κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
pelop.gr

Εξουδετερώθηκε χειροβομβίδα στο Αίγιο, ήταν ικανή να προκαλέσει μεγάλη έκρηξη

Μέσα στη νύχτα, επιχειρήθηκε τελικά, σε συνοικία του Αιγίου, από δύο πυροτεχνουργούς του Στρατού στην Τρίπολη, η απενεργοποίηση της χειροβομβίδας που εντοπίστηκε, σε οικοδομικές εργασίες. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», διαπιστώθηκε πως ήταν ενεργή και μάλιστα η περόνη είχε «πειραχθεί», όταν ρίφθηκε στο σημείο και μερικώς έδειχνε ενεργοποιημένη.

Η «αμυντική» χειροβομβίδα, χρονολογήθηκε από τους ειδικούς πως είναι κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ικανή να προκαλέσει έκρηξη σε μεγάλο βεληνεκές, τραυματίζοντας ή και σκορπώντας τον θάνατο. Οι πυροτεχνουργοί, με ειδικό μηχάνημα, ερεύνησαν όλο τον οικοπεδικό χώρο, πήραν τη χειροβομβίδα και την εξουδετέρωσαν στον ποταμό Σελινούντα.

Οι περίοικοι παρέμειναν σπίτια τους, για περισσότερες από 8 ώρες, ενώ μέτρα ελήφθησαν από την Αστυνομία και για τα κοντινά, 10ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Ειδικό και 5ο Νηπιαγωγείο, αφότου το πολεμικό υλικό βρέθηκε μεσημέρι κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής, παρουσία υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας – και ενημερώθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αίγιο: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα κοντά σε σχολείο