ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Συνεχίζεται η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα

Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: Συνεχίζεται η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα
Ο εργολάβος, που θα περάσει ξανά σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου
ΙΝΤΙΜΕ

Στο γραφείο της ανακρίτριας θα βρεθεί ξανά ο Χρήστος Καλογρίτσας προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός για το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Ο εργολάβος, που θα περάσει ξανά σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου για να οδηγηθεί στο γραφείο της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να επιμένει στον ισχυρισμό του περί «εικονικής» συμφωνίας με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία CCC, η οποία συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου» φέρεται να λέει ο επιχειρηματίας στην απολογία του.


Τι είχε καταθέσει στη Βουλή

Υπενθυμίζεται, ότι ο εργολάβος είχε καταθέσει και στην Βουλή, λέγοντας ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του είπε: «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα; Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό».Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».


Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σταύρος Κελέτσης: Άρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά;

Χρήστος Καλογρίτσας: Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανάφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού.

Σταύρος Κελέτσης: Που τον συναντήσατε;

Χρήστος Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω αν δω τος σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο Πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππας. Με συγκεκριμένες εντολές.

Σταύρος Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά;

Χρήστος Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.


Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε λίγο αργότερα: «Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει - αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό».

Υπενθυμίζεται, ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.