ΕΛΛΑΔΑ

Βίκυ Τσοχατζοπούλου για διαθήκη Άκη: Η συνέχεια θα έχει περισσότερο φως

Βίκυ Τσοχατζοπούλου για διαθήκη Άκη: Η συνέχεια θα έχει περισσότερο φως
Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Βίκυς Τσοχατζοπούλου μετά το άνοιγμα της πρώτης διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου
INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση της Βίκυς Τσοχατζοπούλου μετά το άνοιγμα της πρώτης διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση μετά το άνοιγμα της πρώτης διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οποία ο πρώην υπουργός αφήνει εκτός τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, Αρετή και Αλέξανδρο, προχώρησε η Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Καλημέρα" η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε ότι «την ημέρα που με το γιο μου αποχαιρετούσαμε το σύζυγό μου και πατέρα του πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν δημόσια πως ο Άκης σήκωσε πολύ μεγαλύτερο σταυρό από αυτόν που του αναλογούσε. Κάθε μέρα παρακαλώ το Θεό να μας αξιώσει να καταφέρουμε να το αποδείξουμε. Το χρωστάω σε αυτό το παιδί που δεν έχει φταίξει στο παραμκρό. Πιστεύω πως η συνέχεια θα έχει περισσότερο φως. Σας ευχαριστώ πολύ που ακούτε τη φωνή μας».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, εξήγησε ότι «επισήμως οι κληρονόμοι του Άκη είναι η σύζυγός του και ο γιος του. Το δεύτερο που προκύπτει είναι η θέλησή του και η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα με την ονομασία Αρχείο Άκη Τσοχατζόπουλου, που θα αποτελείται από το προσωπικό του αρχείο. Όταν καθιστώ ως κληρονόμο ένα συγκεκριμένο άνθρωπο αυτομάτως αποκλείω τους υπολοίπους που θα είχαν δικαίωμα να κληρονομήσουν. Δε χρειάζεται να γραφτεί ρητώς».

«Μία κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από περιουσιακά στοιχεία υπό τη στενή έννοια του όρου, δηλαδή ακίνητα, μετρητά, καταθέσεις. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι κληρονομικά και δεν αποτιμώνται κατ’ ανάγκη με χρηματική αξία. Επιστολές, χειρόγραφα, αποφάσεις», σημείωσε σχετικά με το τι περνάει στη σύζυγο και τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου δεν έχει καμία αξίωση σε οικονομικό ή περιουσιακό στοιχείο. Η μοναδική της επιδίωξη είναι ότι θέλει να αφήσει πίσω της όλη αυτή την περιπέτεια, να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή του παιδιού τους. Έχει περάσει πάρα πολλά. Δεν προβάλει οικονομικές αξιώσεις, θέλει να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του παιδιού της και συζύγου της ιδίας», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αλεξανδρής.

Η τρίτη διαθήκη θα δρομολογήσει τις εξελίξεις

Εδώ και μερικές ημέρες η κοινή γνώμη και όχι μόνο, παρακολουθεί ένα θρίλερ με θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, στις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν ποσά για τα οποία έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το θρίλερ με τις τρεις διαθήκες τείνει να γίνει σίριαλ, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άκη Τσχοχατζόπουλου, που κρατά τις διαθήκες η τρίτη εξ’ αυτών θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Σε αυτές γίνεται λόγος για κάποιες θυρίδες σε τράπεζες της Ελβετίας, με το περιεχόμενο τους να μην αποκλείεται να αποτελέσει έκπληξη για πολλούς.

Δικαιούχοι αυτών των θυρίδων στην Ελβετία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, εμφανίζονται άλλα ονόματα και όχι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν λόγω θυρίδες που αναφέρονται στις διαθήκες του εκλιπόντα προφανώς εμπεριέχουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία ενδεχομένως να έχει καταδικαστεί ο πρώην υπουργός, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ από το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν αποκλείεται όμως – σύμφωνα με την Realnews – το περιεχόμενο όμως των εν λόγω θυρίδων να μην αφορά τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Είναι πιθανόν, δηλαδή, να δούμε μη γνωστά ονόματα, τα οποία δεν έχουν ακουστεί έως σήμερα και δεν είναι απαραίτητο ότι συνδέονται με τον εκλιπόντα πολιτικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η πρώτη διαθήκη του Τσοχατζόπουλου: Τι ποσοστά παίρνει ο καθένας και ποιοι αποκληρώνονται

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δημοσιεύτηκε η πρώτη διαθήκη - Η εξήγηση γιατί αποκληρώνει στενούς συγγενείς