ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Βουβός πόνος στο τρισάγιο - «Να σταματήσει το λουτρό αίματος»

Δολοφονία Άλκη: Βουβός πόνος στο τρισάγιο
Τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη στη Βέροια
Star

Στη Βέροια τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης το τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02) στη Θεσσαλονίκη.

Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο κοιμητήριο για να αφήσουν ένα λουλούδι. Ο θείος του Άλκη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον χαμό του 19χρονου: «Το αγόρι μας έφυγε, δεν γυρνάει πίσω. Εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία να μην ξαναέχουμε τέτοιου είδους θύματα. Οι αγώνες να γίνονται σε κάποιο πιο ήρεμο κλίμα, όχι να βγεις με όπλα, μαχαίρια, σιδερολοστούς στους δρόμους και να χτυπάς αλύπητα νέα παιδιά, 19 και 20 χρονών. Είναι δυνατόν; Τέτοια κοινωνία θέλουμε; Πού θα στηριχτούμε;», ανέφερε ο θείος του Άλκη και συμπλήρωσε: «Δεκαεννιά χρονών ο Άλκης, πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο, είχε όνειρα, φιλοδοξίες. Φτάνει πια. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το λουτρό αίματος».

Για τους φίλους του Άλκη που τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανέφερε ότι: «Προσπάθησα να μπω στην ψυχοσύνθεση τους, να δω τι σκέφτονται από δω και πέρα, μετά από αυτό το θλιβερό συμβάν. Πώς σκέφτονται το μέλλον τους; Τι βλέπουν; Ήταν σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ήταν συνέχεια με το κεφάλι σκυμμένο και δεν ξέρουν αυτή τη στιγμή τι θα κάνουν, πώς θα προχωρήσουν παρακάτω».

«Η αδερφή του είναι η φωτεινή ελπίδα, είναι αυτό που κρατά τους γονείς όρθιους. Έχουν ένα λαμπρό παιδί, μια ηρωίδα και όλες οι ελπίδες πέφτουν πάνω της. Να τη δουν να μεγαλώνει να κάνει οικογένεια, εγγόνια κι εκεί ίσως απαλυνθεί λίγο η ψυχή του Άλκη και των γονιών», κατέληξε ο θείος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Εικόνες ντοκουμέντο – Η στιγμή που οι χούλιγκανς σκοτώνουν τον άτυχο 19χρονο

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη: Τον μαχαίρωναν, ούρλιαζε «βοήθεια, πονάω»