ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Του έδωσε να φυλάξει 70.000 ευρώ αλλά... δεν του τα επέστρεψε ποτέ!

Ρόδος: Του έδωσε να φυλάξει 70.000 ευρώ αλλά... δεν του τα επέστρεψε ποτέ!
Στον 66χρονο είχε επιβληθεί η ποινή αυτή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό

Ρόδος: O 66χρονος που κατηγορείται καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει από την πρωτόδικη ποινή των δύο ετών φυλάκισης με τριετή αναστολή που του είχε επιβληθεί, 66χρονος που κατηγορείται ότι συμπολίτης μας του έδωσε το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ για να του τα φυλάξει και τελικά δεν του τα επέστρεψε προφασιζόμενος ότι είχε χαλάσει το χρηματοκιβώτιό του!

Στον 66χρονο είχε επιβληθεί η ποινή αυτή κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, τον Οκτώβριο του 2019 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 66χρονος άσκησε έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εξεταστεί χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, όπου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, όλα φαίνονται να ξεκίνησαν το 2012 όταν ο συμπολίτης παρέδωσε τμηματικά στον 66χρονο το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ για λόγους ασφαλούς φύλαξης, δηλαδή για να φυλάξει στο χρηματοκιβώτιο που κατείχε.

Ωστόσο τον Ιούλιο του 2014 ο συμπολίτης μας ζήτησε πίσω τα χρήματα αλλά ο 66χρονος κατηγορείται ότι αρνήθηκε να του τα επιστρέψει με την πρόφαση της βλάβης του χρηματοκιβωτίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε την πρόθεσή του να ενσωματώσει οριστικά και χωρίς σχετικό δικαίωμα το ποσό αυτό στην περιουσία του, αποστερώντας ταυτοχρόνως οριστικά από τον εγκαλούντα – κύριο τα χρήματά του, η αξία των οποίων είναι σύμφωνα με την κοινή πείρα, ιδιαίτερα μεγάλη.

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων