ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αδιανόητες εικόνες στους Παξούς – Μετέφεραν ασθενή σε καρότσα φορτηγού

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αδιανόητες εικόνες στους Παξούς – Μετέφεραν ασθενή σε καρότσα φορτηγού
Απίστευτες εικόνες στους Παξούς με ασθενή σε καρότσα.

Δραματική έκκληση των κατοίκων για ασθενοφόρο στους Παξούς – Αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τους ασθενής σε αγροτικά οχήματα – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο κ. Γιάννης Βελλιανίτης άνθρωπος που μετέφερε την ασθενή.

Κι όμως, οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω δεν είναι από την Ελλάδα του 1960, αλλά του 2022 και μάλιστα σε ένα νησί υποτίθεται κοσμοπολίτικο και μόλις λίγα μίλια από την ηπειρωτική χώρα.

Ο λόγος για το πανέμορφο νησάκι των Παξών, όπου οι κάτοικοι τρέμουν μην αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειαστεί να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο. Ο λόγος; Ασθενοφόρο στο νησί δεν υπάρχει ή για την ακρίβεια, υπάρχει αλλά είναι κακοσυντηρημένο και δεν λειτουργεί. Ναι, το 2022, στο «διαμάντι» του Ιονίου δεν υπάρχει ασθενοφόρο.

Τι κάνουν λοιπόν οι κάτοικοι; Μεταφέρουν οι ίδιοι τους ασθενείς με αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά.

Χαρακτηριστική η περίπτωση μιας 94χρονης, η οποία χρειάστηκε νοσηλεία και έπρεπε να μεταφερθεί στην Κέρκυρα. Τι έγινε; Ο κ. Γιάννης Βελλιανίτης, ιδιοκτήτης φορτηγού αλλά και του πιο διάσημου τουριστικού σκάφους στο νησί, του «Άγιου Σεβαστιανού», αναγκάστηκε να μετατρέψει το φορτηγό του σε… ασθενοφόρο, βάζοντας χειμωνιάτικα την 94χρονη στην καρότσα για να την μεταφέρει στο λιμάνι και από εκεί να πάει με το δελφίνι στην Κέρκυρα.

«Ιδιοποιήθηκα νωρίς το πρωί να πάω στο Κέντρο Υγείας και να πάρω το ασθενοφόρο, ως επαγγελματίας οδηγός, για να μεταφέρω μια ηλικιωμένη γυναίκα στο λιμάνι, μιας και ο οδηγός του ασθενοφόρου λείπει με άδεια. Δυστυχώς το ασθενοφόρο δεν λειτουργούσε και η κατάκοιτη γυναίκα έπρεπε άμεσα να μεταβεί στο νοσοκομείο. Έβαλα λοιπόν το φορείο στην καρότσα του φορτηγού μου, σηκώσαμε με τους συγγενείς τη γυναίκα και τη βάλαμε στην καρότσα. Τελικά, αντί να φύγει νωρίς το πρωί, έφυγε στις 14.15 το μεσημέρι με το πλοίο της γραμμής για την Κέρκυρα», δηλώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Βελλιανίτης.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι του νησιού, τη σπουδαιότερη δουλειά την κάνει το Λιμενικό, είναι οι αφανείς ήρωες των Παξών, αλλά και του κάθε νησιού, που με όλες τις καιρικές συνθήκες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.