ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Σκότωσε εν ψυχρώ τον γιο του αδερφικού του φίλου για ένα χωράφι

Δολοφονία Πύργος κτηματικές διαφορές
Συνελήφθη ο 88χρονος δράστης

Έγκλημα για κτηματικές διαφορές με θύμα έναν 67χρονο και δράστη έναν 88χρονο, συγκλονίζει τον Πύργο Ηλείας

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Πράσινο του δήμου Πύργου με θύμα τον 67χρονο επαγγελματία Κωνσταντίνο Φωτόπουλο και δράστη έναν 88χρονο από το Λεβεντοχώρι, έχει τις ρίζες της αρκετά χρόνια πίσω. Άνθρωποι που γνώριζαν το θύμα κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο καλόκαρδο, χαμηλών τόνων, φιλικό, που έχασε άδικα τη ζωή του.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης (9/2). Ο 88χρονος δράστης έφτασε στον αύλειο χώρο της επιχείρησης εμπορίας ξυλείας του θύματος, που βρίσκεται παράλληλα με την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου - πίσω από την βοηθητική οδό στο ύψος του εστιατορίου «Αίλγη».

Σταμάτησε στο ύψος της πόρτας του μεγάλου κτηρίου και χωρίς να κατέβει από το αυτοκίνητό του φώναξε στο θύμα. Ο γιος του θύματος και ο υπάλληλος της επιχείρησης άκουσαν, αλλά αντιλήφθηκαν πως ο άνθρωπος που εμφανίστηκε κάτι ήθελε να πει στον 67χρονο, όχι όμως να τον σκοτώσει. Στο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ δράστη και θύματος, ο πρώτος ρώτησε αν τον θυμάται και του είπε πως πριν μερικά χρόνια είχαν μια διαφορά για ένα χωράφι. Ο δράστης είχε μέσα στο αυτοκίνητο μια μονόκαννη καραμπίνα την οποία σήκωσε και πυροβόλησε τον 67χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, ένας πυροβολισμός ήταν αρκετός για να πετύχει το θύμα στην δεξιά πλευρά ανάμεσα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα και να πέσει αιμόφυρτος στο χώμα ο 67χρονος. Ο γιος έτρεξε προς τον πατέρα, ενώ ο υπάλληλος κινήθηκε προς τον δράστη που τον σημάδεψε. Ξαναγύρισε προς το θύμα και μόλις είδε να αφήνει την καραμπίνα ο δράστης του όρμησε για να τον ακινητοποιήσει. Το ίδιο προσπάθησε στιγμιαία και ο γιος του θύματος, αλλά ο 88χρονος πάτησε γκάζι και διέφυγε. Ο υπάλληλος είχε καταφέρει να του αποσπάσει το όπλο του εγκλήματος.

Η είδηση της δολοφονίας του 67χρονου δεν άργησε να γίνει γνωστή. Άνθρωποι που γνώριζαν το θύμα και το δράστη, λένε πως δεν ήταν και τόσο άγνωστοι μεταξύ τους. Ο 88χρονος δράστης φέρεται να ήταν αδερφικός φίλος του πατέρα του θύματος. Οι δύο τους φέρονται να είχαν πριν χρόνια, πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας του 67χρονου, κάποια συναλλαγή για ένα χωράφι.

Ο πρόωρος χαμός του πατέρα του θύματος, δεν επέτρεψε στους δύο αδελφικούς φίλους να διεκπεραιώσουν το θέμα. Αυτό - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - οδήγησε τον δράστη και τους γιους του αδελφικού του φίλου στα δικαστήρια. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, η διαμάχη αυτή υποτίθεται πως έληξε, με το χωράφι να περνά στην οικογένεια του 67χρονου. Για τον 88χρονο όμως φαίνεται πως το κεφάλαιο αυτό δεν είχε κλείσει. Και τόσα χρόνια μετά, επέστρεψε για να το κλείσει με τον χειρότερο τρόπο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του 67χρονου επιχειρηματία περιγράφει τα όσα έγιναν