ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Μυστήριο με τον οδηγό του λευκού ΙΧ- Τι κατέθεσε ο 23χρονος Αλβανός

Δολοφονία Άλκη: Μυστήριο με τον οδηγό του λευκού ΙΧ- Τι κατέθεσε ο 23χρονος Αλβανός

Νέα διάσταση στη βραδιά της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, καθώς ο 23χρονος Αλβανός έκανε λόγο στις Αρχές για ένα άγνωστο άτομο, το οποίο οδηγούσε το λευκό ΙΧ που βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή.

Στο 12ο πρόσωπο το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη και της παρέας τους και ήταν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, του ΙΧ που έστριψε στο στενό της Θεοδώρου Γαζή και εντόπισε τα πέντε παιδιά να κάθονται μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου δέχθηκαν την επίθεση από το Τάγμα Εφόδου των χούλιγκανς, στρέφονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών και της ανακρίτριας.

Πιθανόν αυτό το άτομο, το οποίο σύμφωνα με την απολογία του 23χρονου Αλβανού δεν είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση, αλλά παρέμεινε στο αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή προκειμένου οι δράστες να διαφύγουν προτού φθάσει η αστυνομία, να έχει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ακόμα ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Ο 23χρονος Αλβανός υποστήριξε πώς έβλεπε το συγκεκριμένο άτομο για πρώτη φορά, δεν γνωρίζει το ποιος είναι, παρά μόνο ότι μένει στο Ωραιόκαστρο.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος φέρεται να είπε:

«Κινήθηκα και εγώ οδηγώντας το αυτοκίνητο μου λευκού χρώματος στο οποίο μαζί με εμένα επέβαιναν οι εξής: συνοδηγός μου ήταν ο Α. G., στα πίσω καθίσματα ο D. και Ο. Τ.. Στο έτερο αυτοκίνητο μάρκας R., σκούρου χρώματος, επέβαιναν οι εξής: οδηγός ο Δ. Χ. και έτεροι επιβαίνοντες οι Σ. Σ., Ι. Β., Ν. Κ. και στο τρίτο όχημα μάρκας V. επέβαιναν οι εξής: οδηγός κάποιος από την περιοχή του Ωραιοκάστρου που δεν γνωρίζω, Γ. Κ., Ά. Β. και κάποιος ονόματι Τ.».

Γιατί η ανακρίτρια ζήτησε τη διενέργεια εξέτασης DNA για τους δέκα συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση , ο έτερος Αλβανός και ο 21χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στις απολογίες τους την Τετάρτη προσπάθησαν να ανασκευάσουν εν μέρει τις αρχικές τους ομολογίες, προκαλώντας σύγχυση στην ανακρίτρια.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά αυτήκοων μαρτύρων πώς οι φωνές της μέσα από το ανακριτικό γραφείο, ιδίως κατά τη διάρκεια της απολογίας του δεύτερου Αλβανού, ακούγονταν σε όλο το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Επειδή λοιπόν η έμπειρη δικαστικός αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ανάλογη στάση ενδεχομένως κρατήσουν και οι υπόλοιποι οκτώ συλληφθέντες, διέταξε τη λήψη γενετικού υλικού προς όλους ώστε να αποσαφηνιστούν τα παρακάτω ενδεχόμενα, πού παραθέτει το ΤhessΤoday.gr.

Αυτή την ώρα, με τη δικογραφία να παραμένει ανοικτή, και μέρος της να αποστέλλεται στην Αθήνα προκειμένου να επεκταθούν οι έρευνες, οι διωκτικές αρχές καλούνται να δώσουν απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιος ή ποιοι σκότωσαν τελικά τον Άλκη, καθώς και να να αποκλείσουν το ακραίο ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιος άλλος άγνωστος ύποπτος, που αυτή τη στιγμή διαφεύγει της σύλληψης. Όπως το φερόμενο ως 12ο άγνωστο πρόσωπο, και ο οποίος ενδεχομένως γνωρίζει λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης της συμμορίας και τη φονική ενέδρα στον Άλκη και την παρέα του.

Αντίστοιχες απαντήσεις πιθανόν δώσει και ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος πάντως από και από την Αλβανία όπου κρύβεται, παραμένει προκλητικός, δηλώνοντας, μέσω του συνηγόρου του «συντετριμμένος» και χαρακτηρίζοντας «τυχαίο συμβάν» το θάνατο του Άλκη. Δεν παραλείπει δε να υποστηρίζει, πάντα μέσω «πληρεξουσίων», ότι προτίθεται σύντομα να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.