ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασμα οργής από τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: Αν τους δώσουν ελαφρυντικά θα κάψω όλη την Ελλάδα

Ξέσπασμα οργής από τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: Αν τους δώσουν ελαφρυντικά θα κάψω όλη την Ελλάδα
Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια -λίγο πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της-, κατέρρευσε στην αγκαλιά της.
ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τη διακοπή της δίκης Τοπαλούδη στο Εφετείο Αθηνών, η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ξέσπασε ενώπιον των δημοσιογράφων. Η οργή για τους κατηγορούμενους, το δράμα της οικογένειας και η έκκληση στην πολιτική ηγεσία για πλήρη εφαρμογή των ισοβίων. «Δυνατή» στιγμή με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Μέσα σε μεγάλη ένταση η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, διακόπηκε για τις 10 Μαρτίου. Αυτό αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μετά το αίτημα της πλευράς του Αλβανού κατηγορούμενου, με τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη να ξεσπά μιλώντας στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το κτήριο του Εφετείου.

«Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε στο Εφετείο, γιατί οι στυγνοί δολοφόνοι ζητήσαν από την Πρωτόδικη Απόφαση αυτό το Εφετείο. Ήρθα εγώ με τον άνδρα μου, με τον πατέρα της Ελένης χθες, οδικώς από το ακριτικό Διδυμότειχο, χίλια και χιλιόμετρα, από τα ξημερώματα για να φτάσω μεσημέρι. Να είμαι ψυχολογικά, συναισθηματικά και σωματικά φορτισμένη. Με 600 σάκχαρο, με υπογλυκαιμίες το απόγευμα, με ένα τρελό ξενύχτι όλη τη νύχτα, να διαβάζω την πρωτόδικη απόφαση, ένα ολόκληρο βιβλίο. Μέχρι τις 6:10 να ετοιμαστώ για να είμαι συνεπέστατη στο δικαστήριο και ήρθαμε εδώ και για ακόμα μια φορά αυτό το σύστημα μας εμπαίζει, δεν μας σέβεται και ζήτησε ο δικηγόρος του Αλβανού, αναβολή για 10 Μαρτίου», είπε αρχικά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και πρόσθεσε:

«Δεν αντέχω αυτό τον εμπαιγμό. Δεν αντέχω αυτό που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία, Ελληνική Δικαιοσύνη, Νόμοι του Κράτους. Για μια ακόμα φορά, μας έχουν τρελάνει τα μυαλά. Μας δουλεύουν αφόρητα. Δεν σέβονται τον πόνο μου. Θα ζήσω από την αρχή τα βασανιστήρια του παιδιού μου. Ήμασταν μια οικογένεια με αξιοπρέπεια, με αγάπη, μεγαλώσαμε την Ελένη με αγάπη, με αξίες. Να αγαπάει τον άνθρωπο, να ονειρεύεται, να αγαπάει το διαφορετικό, να βοηθάει πρόσφυγες. Δυο ανθρωπόμορφα τέρατα της αφαιρέσαν τη ζωή με βασανιστήρια μια ολόκληρη νύχτα και ζητούν ελαφρυντικά».

Στη συνέχεια, η οργή της «χαροκαμένης» μάνας έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς φώναξε «Στραβώσανε ένα μαχαίρι και πήραν δεύτερο. Λιώσαν το παιδί μου, τη βίαζαν και άλλαζαν ρόλους. Δεν είναι δυνατό να δοθούν ελαφρυντικά. Αν τους δώσουν ελαφρυντικά, θα βάλω φωτιά σε όλη την Ελλάδα και στο σαθρό σύστημα».

«Φωτιά να τους κάψει, και του Κούκουρα την οικογένεια και του Λουτσάι την οικογένεια. Έχουν αδερφές. Να πληρώσουν κι οι αδερφές τους, έτσι να φύγουν από δολοφονικά χέρια. Θέλω τα ισόβια Τσιάρα και Μητσοτάκη, και Τσίπρα και όλων, να είναι ισόβια. Θα σας βάλω φωτιά να σας κάψω όλους. Φτάνει!» φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη όντας εμφανώς εξαντλημένη με τον σύζυγό της και τους δικούς της ανθρώπους να την απομακρύνουν.

«Από τον Θεό να το βρείτε αλήτες»

Νωρίτερα, η οικογένεια Τοπαλούδη είχε αντιδράσει έντονα στην απόφαση για αναβολή και εντός της αίθουσας. «Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα.

Στο πλευρό της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε η Αννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο Ροδίτης κατηγορούμενος, ενώ ο Αλβανός συγκατηγορούμενός εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή στη δίκη Τοπαλούδη: Η αγκαλιά της μητέρας της με αυτή της Γαρυφαλλιάς

Στα δικαστήρια έφτασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ροδίτης κατηγορούμενος, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στα δικαστήρια βρέθηκαν και οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας και πλήθος κόσμου που τους στηρίζει στις δύσκολες αυτές ώρες.

Κατηγορούμενοι και ήδη καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, είναι ο 25χρονος σήμερα Μανώλης Κούκουρας, καθώς και ο 23χρονος σήμερα Αλβανός Αλέξανδρος Λουτσάι, ο οποίος, δήλωσε στη διοίκηση της φυλακής ότι δεν επιθυμεί να παραστεί στη δίκη.

Δείτε το βίντεο:

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης τους, όπως άλλωστε είχε τονίσει η εισαγγελέας της έδρας, «ενέπαιζαν με τη στάση τους το δικαστήριο, διασύροντας τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη» είχαν αιτηθεί τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ ο Ροδίτης είχε ζητήσει να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Κι όλα αυτά για να αποφύγουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, κάτι το οποίο θα επιχειρηθεί από τους συνηγόρους τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η μάνα της άτυχης Ελένης, με το που είδε τη μάνα της Γαρυφαλλιάς να την πλησιάζει στα δικαστήρια -λίγο πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης της-, κατέρρευσε στην αγκαλιά της με το συγκλονιστικό ντοκουμέντο να αποτυπώνεται στον φωτογραφικό φακό.

Δείτε το βίντεο:

«Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης»

Η Κυριακή Τοπαλούδη κατά την άφιξή της συγκλόνισε με τις δηλώσεις της:

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή».

Δείτε την gallery:

Αιτία για το ξέσπασμα της Κυριακής Τοπαλούδη, αλλά και του συζύγου της, Γιάννη Τοπαλούδη, είναι η προσπάθεια των δύο καταδικασθέντων, του 24χρονου Ροδίτη και του 22χρονου συνεργού του, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά, να τύχουν ευνοϊκότερης ποινής στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα.

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», είπε στο ξέσπασμά της.

Η κυρία Τοπαλούδη, με πόνο ψυχής δήλωσε: «Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης».

Δικηγόρος οικογένειας: Περιμένουμε να επιβληθούν ισόβια

«Σήμερα είναι η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και αφορά την έφεση που έχουν κάνει οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατός της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

Το βούλευμα

Οι δραματικές στιγμές που έζησε η άτυχη φοιτήτρια στο σπίτι-κολαστήριο αποτυπώνονται άλλωστε λεπτομερώς στο βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτό «ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις. Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της». Στη συνέχεια «ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της , δήλωσε στους κατηγορούμενους την πρόθεσή της να τους καταγγείλει στην αστυνομία, πυροδοτώντας έτσι το θυμό τους και παράλληλα την ανησυχία τους ότι θα συλληφθούν και θα υποστούν ποινικές κυρώσεις για την ανωτέρω συμπεριφορά τους. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.. Και ενώ η παθούσα παρέμενε εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας του βαρέως τραυματισμού της, ο οποίος είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια του βιασμού, οι κατηγορούμενοι αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού».

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, «παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, οι κατηγορούμενοι επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και μετέφεραν αυτήν γυμνή στο αυτοκίνητο προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο από αυτούς κακούργημα της ανθρωποκτονίας».

Οι κατηγορούμενοι μετέβησαν σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου και έριξαν την εξουθενωμένη και ήδη βαριά χτυπημένη Ελένη στον γκρεμό, από ύψος περίπου 10 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Η μάχη του κοριτσιού ήταν πλέον άνιση καθώς «οι ήδη προκληθείσες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, η διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και το οίδημα από τα χτυπήματα στο κεφάλι της, καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει. Ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη "επήλθε συνεπεία πνιγμού"».

Οι συγκλονιστικές φιγούρες των γονιών της Τοπαλούδη

Συγκλονιστικές φιγούρες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό υπήρξαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι καταθέτοντας με δάκρυα στα μάτια περιέγραφαν τον χαρακτήρα του παιδιού τους.

Ενός κοριτσιού που είχε αρχές και αξίες, που αγαπούσε τον συνάνθρωπο και σεβόταν το διαφορετικό. Αμφότεροι ξέσπασαν σε λυγμούς όταν άκουγαν την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Αριστοτέλειας Δόγκα να αναφέρεται από τη μια στην ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων και όσα έλαβαν χώρα στο σπίτι – κολαστήριο της Λίνδου και από την άλλη στην Ελένη, το κορίτσι με τα όνειρα και τους πολύ υψηλούς στόχους, που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. «Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο… Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους», είχε πει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας, δείχνοντας ταυτόχρονα προς τους δυο κατηγορουμένους.

Η εισαγγελέας είχε επισημάνει ότι οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, η οποία, όπως ανέφερε, εκείνο το διάστημα ήταν ευάλωτη. «Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν. Και νεκρή θα την βίαζαν. Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν… Η άρνηση και η σθεναρή αντίσταση της κοπέλας, πυροδοτούσε τον θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι «σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της».

Σοκαριστική υπήρξε και η περιγραφή του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, ο οποίος διενήργησε τις έρευνες για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας. Καταθέτοντας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε τονίσει ότι «μέσα στο σπίτι υπήρχαν αίματα στους τοίχους. Φαίνεται ότι η κοπέλα πάλεψε. Τα ίχνη δεν ήταν εμφανή γιατί τα είχαν καθαρίσει. Ό,τι έγινε -έγινε μάλλον στα γρήγορα». Ο μάρτυρας μάλιστα είχε υποστηρίξει πως από τύχη βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης. «Ήταν φρέσκο, αν είχε βυθιστεί, μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν... Το να κουβαλήσω κάποιον και να τον κατεβάσω από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχθεί με δύναμη...».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Τοπαλούδη: Ξέσπασε η μητέρα της στη δίκη «Από τον Θεό να το βρείτε αλήτες»

Η πιο συγκλονιστική στιγμή στη δίκη Τοπαλούδη: Η αγκαλιά της μητέρας της με αυτή της Γαρυφαλλιάς