ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών χαλάρωση των περιορισμών – Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, όρθιοι στην εστίαση

Προ των πυλών χαλάρωση των περιορισμών
Προ των πυλών χαλάρωση των περιορισμών
Intimenews

Ο ορίζοντας της χαλάρωσης των μέτρων από την κυβέρνηση θέλει επίσης να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

Τo «πράσινο φως» για τη χαλάρωση συγκεκριμένων μέτρων αναμένεται να δώσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει σήμερα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα αποφασιστεί η αύξηση στο 50% της χωρητικότητας στα γήπεδα, η απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών αλλά και να επιτραπούν οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση. Aναφορικά με τα καρναβάλια, το πιο πιθανό είναι να επιτραπούν οι εκδηλώσεις, ενώ οι παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ο ορίζοντας της χαλάρωσης των μέτρων από την κυβέρνηση θέλει επίσης να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει η τουριστική περίοδος στην οποία ποντάρει πολλά η κυβέρνηση για τον τομέα των εσόδων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε ην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «παρακολουθούμε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει στροφή προς την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων» και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η επιτροπή «εφόσον υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία που επιτρέπουν χαλάρωση και κάτι τέτοιο δείχνουν οι δείκτες, η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει».

Πάντως ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης επικαλούμενος στοιχεία από τα λύματα και τα κλινικά δείγματα παρέπεμψε σε σταδιακή άρση των μέτρων από το Μάρτιο. Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωση, υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή». «Πάμε σε καλό Πάσχα και σε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι» τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται συνεχώς όσον αφορά τα λύματα της Αττικής, ενώ καταγράφεται σταδιακή μείωση εισαγωγών στις ΜΕΘ και αποκλιμάκωση των απωλειών» Πρόσθεσε πάντως ότι «γενικά η θετικότητα παραμένει σε υψηλό επίπεδα πάνω από 5%, γι’ αυτό χρειάζεται ακόμα προσοχή με τήρηση των μέτρων». «Σε δύο εβδομάδες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να δούμε και απώλειες κάτω από 50. Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά τον Μάρτιο» σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου: Παραμένει ισχυρή η σύσταση για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοιού