ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι καράμπιτ με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το μαχαίρι καράμπιτ με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης
Βρέθηκε το φονικό όπλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, καθώς εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε.

Εντοπίστηκε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ με το οποίο εικάζεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, το μαχαίρι εντοπίστηκε κοντά σε γέφυρα στην περιοχή των κοιμητηρίων Θέρμης.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο είχε υποδείξει κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος Ι.Κ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Το μαχαίρι έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος προκειμένου να εξεταστεί αν είναι το όπλο, το οποίο προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον 19χρονο.

Την Παρασκευή η αναγνώριση των δραστών από τους τέσσερις φίλους του 19χρονου

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αναμένεται να γίνει η αναγνώριση από τους τέσσερις φίλους του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του, των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση, 11 εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η διαδικασία αποφασίστηκε, προκειμένου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA, να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα.

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με παραγγελία του προς την 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ζητά «την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης που διενεργείται ήδη».

Την ίδια ώρα, άμεσα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Τις επόμενες ημέρες, θα βγουν τα αποτελέσματα DNA, από το υλικό που βρέθηκε στα όπλα και τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν, στη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών.

Οι απαντήσεις θεωρούνται άκρως σημαντικές, καθώς θα φανεί ποιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι τα κρατούσαν.

Απολογείται για την δολοφονία του Άλκη ο 22χρονος «Ντίνος»

Με νέα, ηχηρή παρέμβαση, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε κατ' απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση των ανακρίσεων στην υπόθεση δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλειώτας, ζήτησε επίσπευση των ανακρίσεων για την υπόθεση με σχετική παραγγελία στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει τις έρευνες στη Θεσσαλονίκη.

«Αξιολογώντας τον μεγάλο αριθμό των κατηγορουμένων και την επιτακτικά προβαλλόμενη ανάγκη ταχείας δικαστικής εκκαθάρισης της υπόθεσης, διατάσσομε την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης» ανέφερε στο αίτημα.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη, μετά την παραγγελία του ανώτατου δικαστηρίου για ενέργειες αντιμετώπισης των φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρους και έξω από αυτούς.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων, την Παρασκευή ενώ απολογείται σήμερα Πέμπτη, ο 22χρονος, δωδέκατος εμπλεκόμενος, που παραδόθηκε προχθές στην Αστυνομία.

Το πρωί χθες, κάτω από δρακόντεια μέτρα, ο 22χρονος οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας και εν συνεχεία θα βρεθεί στο αυτόφωρο κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς είχε εντοπιστεί σουγιάς στο αυτοκίνητο του.

Σημειώνεται πως και οι 12 συλληφθέντες αναμένεται να βρεθούν ενώπιον των δύο φίλων του Άλκη που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση.

Την Παρασκευή στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα γίνει η διαδικασία της αναγνώρισης από τους φίλους του Άλκη.

Απαντήσεις για το ρόλο και το βαθμό συμμετοχής των εμπλεκόμενων, αναμένεται να δώσει και η λήψη dna που ζητήθηκε από την ανακρίτρια.

«Σκοτώθηκε γιατί υποστήριζε τη λάθος ομάδα»

Η είδηση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, αποτέλεσε θέμα και στο εξωτερικό με αρκετά διεθνή ΜΜΕ, να προχωρούν σε αναλύσεις και αφιερώματα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Ένα από αυτά, η βρετανική έκδοση του αμερικάνικου «The Athletic» δημοσίευσε θέμα με τίτλο: «Άλκης Καμπανός, ο 19χρονος Έλληνας φίλαθλος που δολοφονήθηκε επειδή υποστήριζε τη λάθος ομάδα».

Ο συντάκτης του άρθρου, Γκρεγκ Έβανς, που αποτελεί παράλληλα και ρεπόρτερ της Άστον Βίλα, μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Την 1η Φεβρουαρίου, ο Άλκης σκοτώθηκε όταν οπαδοί που ανήκαν στους χούλιγκανς του ΠΑΟΚ έβαλαν στο στόχαστρο την παρέα του.

Ο φοιτητής ήταν έξω με τους φίλους του και είχε πει στον πατέρα του ότι θα επέστρεφε αργότερα για να διαβάσει. Κατά τις ώρες που μεσολάβησαν, η παρέα του προσεγγίστηκε από άντρες που τους ρώτησαν ποια ομάδα υποστηρίζουν. Όταν τους απάντησαν τον Άρη, τους επιτέθηκαν με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα όπλα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως άκουσαν κάποιον να φωνάζει “μη με χτυπάτε άλλο” και δύο εβδομάδες μετά, οι κραυγές ηχούν ακόμα στα αυτιά τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία