ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: «Παγώνουν» οι μαρτυρίες - Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ, ίσως υπήρχαν οδηγοί στα φορτηγά

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα
Η φωτιά φούντωσε γρήγορα και οι επιβάτες ανέβηκαν στο κατάστρωμα όπου φόρεσαν τα σωσίβια

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβαινόντων στο φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα, αλλά και ψαράδων που έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια

Τραγικές είναι οι στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του πλοίο «Euroferry Olympiα», το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Οδηγός φορτηγού που το όχημά του βρισκόταν στο φλεγόμενο γκαράζ μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:50 και στις 04:30 τα ξημερώματα τους ενημέρωσαν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά φούντωσε γρήγορα και οι επιβάτες ανέβηκαν στο κατάστρωμα όπου φόρεσαν τα σωσίβια. Στη συνέχεια οι άνδρες του πληρώματος κατέβασαν τις σωσίβιες λέμβους όπου μπήκαν μέσα.

Ο οδηγός ανέφερε ότι η φωτιά -όπως τους είπαν- ξεκίνησε από τα κάτω γκαράζ που ήταν τα φορτηγά, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε αυτά. Σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που έγινε μόλις μπήκαν στις λέμβους όπως τους είπαν δεν υπήρχε κάποιο θέμα και πως «όλα είναι εντάξει».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ψαράδων

Ο ψαράς Νίκος Μπαρδής, ο οποίος έσπευσε με τη βάρκα του, από τους πρώτους, κοντά στο φλεγόμενο πλοίο, περιέγραψε τα όσα έβλεπε στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

«Δεν θα πλησιάσουμε το πλοίο που φλέγεται. Θα κάνουμε έρευνα στην περιοχή. Έχουν έρθει και άλλα σκάφη» είπε περιγράφοντας την εικόνα στην περιοχή όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ νωρίς το πρωί, το Euroferry Olympiα φλέγεται ολοσχερώς και όπως άκουσε στο ράδιο Ολύμπια έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Ο ίδιος έδωσε την εικόνα ότι στη θάλασσα ανοιχτά της Ερεικούσας βρέθηκαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος τους οποίους περισυνέλλεξαν παραπλέοντα σκάφη. «Ο καιρός είναι ευνοϊκός και βοηθά στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους επιβαίνοντες – Πληροφορίες ότι αναζητούνται 11 άτομα

«Σωθήκαμε από το πλήρωμα» - Συγκλονιστική μαρτυρία διασωθέντα από το πλοίο που έπιασε φωτιά