ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr: «Υπήρχαν μωρά που ούρλιαζαν, δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr: «Υπήρχαν μωρά που ούρλιαζαν, δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

Μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, περιγράφει στο Newsbomb.gr, τις δραματικές στιγμές που έζησαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι επιβαίνοντες μεταφέρονται τόσο από σωστικές λέμβους του λιμενικού όσο και από αλιευτικά σκάφη ιδιωτών, τα οποία φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν στο πλοίο Euroferry Olympia, περιγράφει στο Newsbomb.gr, μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα «είμαστε σε ένα αλιευτικό σκάφος όλοι οι επιβάτες, φτάνουμε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Ζήσαμε δραματικές στιγμές είμαι 26 χρόνια μέσα στα πλοία αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί. Ακούγαμε αλλεπάλληλες εκρήξεις τρέχαμε στους διαδρόμους να σωθούμε. Στο πλοίο υπήρχαν 6 μικρά μωρά που ουρλίαζανε, δεν ξέραμε τι να κάνουμε», δήλωσε ο κ. Ηλίας Οικονομόπουλος στο Newsbomb.gr.

Συνέχισε λέγοντας πως, «η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στο κατάστρωμα 4. Από ότι άκουσα η φωτιά ξεκίνησε από την θέρμανση ενός φορτηγού και ήταν σταθμευμένα κοντά κοντά τα αυτοκίνητα και έγιναν και εκρήξεις».

Το χρονικό

Ο συναγερμός στο λιμενικό σήμανε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής με το πλοίο που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι να πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Όπως μετέδωσε το MEGA η πρώτη πληροφορία είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα και εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στην θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται το πλοίο στο οποίο έχει εκδηλωθεί φωτιά πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη φωτιά στο πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Η πρώτη μαρτυρία επιβάτη

Πλοίο με 237 επιβάτες έπιασε φωτιά ανοιχτά της Ηγουμενίτσας – Εκκένωση ζήτησε ο πλοίαρχος

Euroferry Olympia: Αυτό είναι το πλοίο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά