ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: «Αντί να θάψουμε τον πατέρα μας, κηδέψαμε μια άλλη γυναίκα» - Η συγκλονιστική ανάρτηση

Κηδεία - Φωτογραφία αρχείου
Κηδεία - Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Ένα μακάβριο λάθος των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν προς ταφή στους συγγενείς αντί του υπερήλικα παππού που πέθανε από covid, την σορό μιας υπερήλικης γυναίκας.

Το γεγονός έλαβε χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Ανατολικού Εορδαίας και έφερε στην δημοσιότητα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα το μέλος της οικογένειας Δημήτρης Κυνηγόπουλος, ο οποίος ανάφερε ότι χρειάστηκε «να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκταφής ώστε οι συγγενείς τής γυναίκας να παραλάβουν τον άνθρωπο τους και εμείς στη συνέχεια να θάψουμε τον δικό μας άνθρωπο».

Aκούστε τι είπε στο kozan.gr o κ. Κυνηγόπουλος

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου «οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα αντιλήφθηκαν το λάθος τους κι ενημέρωσαν αμέσως το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει την σορό». Διαπίστωσαν, όμως, ότι οι συγγενείς είχαν προχωρήσει στην ταφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί άδεια της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για να γίνει η εκταφή της γυναίκας και να αποκατασταθεί το λάθος.

Ο κ. Παπασωτηρίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το λάθος που ταλαιπώρησε δύο οικογένειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Kozan.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πτολεμαΐδα: Φοιτήτρια καταγγέλλει μπάρμαν για βιασμό σε αποθήκη μαγαζιού