ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες στο πλοίο - Αγωνιώδης επιχείρηση

Euroferry Olympia: Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες στο πλοίο - Αγωνιώδης επιχείρηση
INTIME

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Κέρκυρα με το πλοίο Euroferry Olympia - Αναπτερώνονται οι ελπίδες για ανέρευση επιζόντων στο πλοίο Euroferry Olympia μετά την ανεύρεση και διάσωση εγκλωβισμένου. 

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του πλοίου Euroferry Olympia. Το πρωί της Κυριακής, σαν από θαύμα, εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου ένας Λευκορώσος οδηγός φορτηγού που αγνοούνταν, με τον ίδιο να λέει στους διασώστες πως «άκουγα κι άλλες φωνές».

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως υπάρχουν ελπίδες και για άλλους ζωντανούς αγνοουμένους καθώς, έχουν εντοπιστεί άθικτα φορτηγά στο γκαράζ του πλοίου, που σημαίνει πως παρά τις υψηλότατες θερμοκρασίες ενδεχομένως οι 11 εγκλωβισμένοι να βρήκαν τρόπο να επιβιώσουν από την πύρινη κόλαση στο Euroferry Olympia.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που επικαλείται πηγές του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ κάνουν λόγο για 4 - 5 ακόμα επιζώντες από τους 11 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι' αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως υπηρχε «τυφλό» σημειο στο πλοιο, οπου μπορουσαν να αναπνεύσουν οι εγκλωβισμένοι, ωστόσο ήταν αδύνατον να έρθουν σε επαφή με τους διασώστες.

Ο διασωθείς Λευκορώσος είπε πως άκουγε μεν φωνές, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν κατάφερε να δει κάποιον.

Το έργο ωστόσο των ειδικών διασωστών παραμένει δύσκολο για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, καθώς στο φλεγόμενο πλοίο επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

«Είναι ζωντανοί, μπείτε και σώστε τους»

Η σύζυγος του κ. Κώστα Μαθιού, οδηγού φορτηγού που αγνοείται στο Euroferry Olympia, με τρεμάμενη φωνή και την οργή να ξεχειλίζει, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία των εγκλωβισμένων.

«Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός, είναι ζωντανός και περιμένει βοήθεια. Πρόκειται για πολύ έμπειρο οδηγό που ήξερε καλά το συγκεκριμένο πλοίο. Μπείτε μέσα και σώστε τους 11 ανθρώπους. Έλεος, είναι άνθρωποι! Στείλτε την ΕΜΑΚ, στείλτε περισσότερα πυροσβεστικά, σώστε τους, σας παρακαλώ», είπε η κυρία Βάνα Μαθιού συγκλονίζοντας μπροστά στις κάμερες.

Η ίδια έκανε λόγο για άθλιες συνθήκες στις καμπίνες του πλοίου, γεγονός που ανάγκαζε τον σύζυγό της να κοιμάται στο φορτηγό κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ενώ άφησε αιχμές κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας η οποία όπως είπε βουλιάζει τα πλοία για να παίρνει τις αποζημιώσεις.

«Αφήνετε ανθρώπους να καίγονται σε ένα πλωτό Άουσβιτς. Γιατί; Πείτε μου, γιατί; Είναι άνθρωποι, βάλτε ειδικές στολές, πάρτε πυροσβεστικά και μπείτε μέσα», τόνισε η κυρία Μαθιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του διασωθέντα - «Άκουγα κι άλλες φωνές»