ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Τσικνοπέμπτη: Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Καιρός σήμερα 24/2
Η σημερινή πρόγνωση του καιρού
In Τime

Καιρός σήμερα: Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τρίτη 1η Μαρτίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα, Πέμπτη (24/2) σε όλη τη χώρα.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επιπλέον:

Την Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν βαθμιαία στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

Στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά θα φτάσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και κατά τόπους έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρά και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα ανατολικά. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-02-2022
Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στα δυτικά νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-02-2022
Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στη βορειοανατολική χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-02-2022
Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες στα ανατολικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα κεντρικά και βόρεια και ημιορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΤΡΙΤΗ 01-03-2022
Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη
τοπικά πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.