ΕΛΛΑΔΑ

Ουκρανοί στην Ελλάδα μιλούν στο Newsbomb: Επικρατεί πανικός, αρκετοί θέλουν να πάνε να πολεμήσουν

Ουκρανοί στην Ελλάδα μιλούν στο Newsbomb: Επικρατεί πανικός, αρκετοί θέλουν να πάνε να πολεμήσουν
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανήσυχοι οι Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα - Τι είπαν στο Newsbomb.gr
Νίκος Χριστοφάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανήσυχοι οι Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα - Τι είπαν στο Newsbomb.gr

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Αναβρασμός επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης και έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα με αρκετούς Ουκρανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας αλλά και τουρίστες από την χώρα αυτή που βρέθηκαν για διακοπές στη δική μας να αναζητούν πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις μετά τη ρωσική επίθεση που ξεκίνησε τα ξημερώματα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας και μίλησε με ορισμένους από τους Ουκρανούς οι οποίοι μετέφεραν τις πληροφορίες που τους δίνουν οι δικοί τους άνθρωποι στην Ουκρανία.

«Επικρατεί πανικός στην Ουκρανία» είπε στο Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των Ουκρανών στην Ελλάδα, Ανατόλι Κουτσίρκο.

«Θέλουν να φύγουν αρκετοί από τις πόλεις» πρόσθεσε και περιέγραψε ότι «σε κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων δίνουν μέχρι 10-15 λίτρα ενώ σε κάποια που έχουν αποθέματα δίνουν χωρίς περιορισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι αρκετοί (σ.σ. από τους Ουκρανούς που ζουν στην Ελλάδα) που θέλουν να γυρίσουν στην Ουκρανία» αν και, όπως εξήγησε, η αναχώρηση για Ουκρανία γίνεται μόνο με λεωφορεία ή με αυτοκίνητα. Κατά τον ίδιο αρκετοί είναι και αυτοί, όμως, που θέλουν να κάνουν την αντίστροφη διαδρομή και γι’ αυτό γίνονται προσπάθειες να μπουν τουριστικά λεωφορεία για να αποχωρήσουν από την Ουκρανία κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Όσο για την αντίδραση των Ουκρανών στην Ελλάδα, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα γραφεία του συλλόγου δέχονται τηλεφωνήματα για το πώς είναι δυνατό να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία ή αν θα διοργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ. Κουτσίρκο είπε, ακόμα, ότι είναι αρκετοί και κυρίως άνδρες, που θέλουν να γυρίσουν στην Ουκρανία και να πολεμήσουν για την υπεράσπιση της χώρας. Ο ίδιος, δε, σχολίασε για την μέχρι στιγμής αντίδραση του δυτικού κόσμου ότι «δεν είναι τίποτα οι κυρώσεις που έχουν μπει μέχρι τώρα, η Δύση έδειξε αδυναμία».

Στο Newsbomb.gr μίλησε και Ουκρανός με καταγωγή από τα δυτικά της χώρας ο οποίος έχοντας μιλήσει με συγγενείς του μετέφερε την ανησυχία που του εξέφρασαν για την κατάσταση στην Ουκρανία. «Σκεφθείτε ότι η μητέρα μου βιώνει δεύτερο πόλεμο, δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις