ΕΛΛΑΔΑ

Νταλίκες με αμερικανικά άρματα μάχης κατευθύνονται στον Έβρο

Νταλίκες με αμερικανικά άρματα μάχης κατευθύνονται στον Έβρο

Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες σε μια σελίδα του facebook από το Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας.

Στο βίντεο φαίνονται τεράστιες νταλίκες να μεταφέρουν τανκς και στρατιωτικό εξοπλισμό των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα κοινοποιήθηκε και αναδημοσιεύθηκε και από πολλούς στον Έβρο και γενικότερα στην Ελλάδα, αφού οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι φυσικό να δημιουργούν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, τα συγκεκριμένα άρματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που εμφανίστηκε στο Σβίλενγκραντ, έρχεται από τη Ρουμανία και ανήκει στις δυνάμεις των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα (Τρίτη 8/3) μέσω του Ορμενίου θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και αφού περάσουν όλο το νομό Έβρου θα φτάσουν στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Εκεί θα πάρουν μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, με την συμμετοχή και μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 18 Μαρτίου. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που γίνονται παρόμοιες ασκήσεις στο Πετροχώρι, αφού τα τελευταία χρόνια συχνά συμβαίνει αυτό, στο πλαίσιο της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συνεργασίας.

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, όλα αυτά τα άρματα θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα φορτωθούν στο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο «LIBERTY PASSION που θα καταπλεύσει από 19 έως 21 Μαρτίου.